Colega lui Clinton la „Fiii Satului” din Tohanul Nou

Colega lui Clinton la „Fiii Satului” din Tohanul Nou

0 58

Una dintre colegele de studentie ale lui Bill Clinton si al Madelaine Albright, Aurelia Roman, in varsta de 72 de ani, s-a intors duminica ?din SUA, pe meleaguril natale, dupa 46 de ani, pentru a participa la sarbatoarea „Fiii Satului” din localitatea? brasoveana Tohanul Nou. Aurelia Roman, a dat curs invitatiei organizatorilor festivalului, care se afla la cea de-a doua editie, fiind reluat dupa 30 de ani.


?


Printre organizatorii evenimentului se afla Consliul Judetean Brasov, Consiliul Local si Primaria Zarnesti, depuatii PD de Brasov, Ion Gontea si Dumitru Ioan Puchianu, precum si afaceristul local Ovidiu Lupu (PNG).?


?


Fiii satului din Tohan, au fost intampinati acasa cu fanfara. Practic, Tohanul Nou, este localitatea aflata in imediata vecinatate a Bran-ului, unde presedintele Traian Basescu a fost prezent la evenimentul de celebrare a 75 de ani de la moartea Generalului Traian Mosoiu, personalitate, care s-a nascut tot in Tohanul Nou.


Pentru serbare s-a muncit mai bine de trei luni, partea grea fiind identificarea tuturor celor care au plecat din Tohan in ultimii ani. Participantii au avut parte de doua zile de muzica populara, rock si de fanfara, plus traditionalii mici si bere. Cu aceasta ocazie, peste 80 de tohaneni s-au intors in sat.


Aurelia Roman a declarat:„Doar amintrea muntilor Bucegi si Piatra Craiului mi-au sutinut taria de a merge mai departe. Peste 46 de ani am fost plecata si, acum, la revenire, imi? reamitesc cu drag


?de poeziile luzi Eminescu si de peisajele natale”.


Aurelia Roman este profesoara de franceza al Universitatea Georgetown din SUA, unde de altfel, potrivit spuselor acesteia, a fost colega de generatie cu fostul presedinte al SUA, Bill Clinton si cu Madelaine Albright, fostul secretar de stat al administratiei lui Clinton.


?


Marius Ola?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.