Colectie de nostalgii comuniste la Muzeul de Istorie

Colectie de nostalgii comuniste la Muzeul de Istorie

0 2136

Expozitia „De la propaganda politica la baby boom” le ofera celor care au trait in perioada comunista posibilitatea sa vada obiecte care le decorau candva casele. Desenele animate care denaturau imaginea pe care o avea Regele Mihai, filmele propagandistice, chiar desenele animate dovedesc ca propaganda comunista era prezenta incepand din chiar primii ani de viata.

Cine dintre cei care au crescut in perioada comunista nu-si aminteste de Mihaela, cea care aparea pe micile ecrane in fiecare seara? Cei nascuti inainte de faimosul Decret 770 din 1966 isi amintesc si de televizoarele Cosmos, in fata carora s-au strans sa vada primul pas al unui om pe Luna.
Nelipsit de pe televizoare era celebrul bibelou peste, ca si mileurile crosetate cu migala de gospodine. Istoricii spun ca micile obiecte de care ne amintim cu nostalgie, erau bine gandite de propaganda comunista.muzeu comunism1
Expozitia „De la propaganda politica la baby boom” le ofera celor care au trait in perioada comunista posibilitatea sa vada obiecte care le decorau candva casele.
Desenele animate care denaturau imaginea pe care o avea Regele Mihai, filmele propagandistice, chiar desenele animate dovedesc ca propaganda comunista era prezenta incepand din chiar primii ani de viata. Fiecare copil abia astepta ora 7 si 20, seara, cand aparea Mihaela, celebra eroina a desenelor animate, care, in ciuda gingasiei ei, servea scopului perfid al educarii copiilor in spirit comunist,
Potrivit curatorului Cosmin Nasui, expozitia se numeste „De la propaganda politica la baby boom” pentru ca urmareste o perioada turbulenta, interesanta a istoriei recente a Romaniei, incepand din perioada interbelica, Al Doilea Razboi Mondial si urmarile sale, perioada generatiei baby boom, adica a exploziei demografice in care populatia s-a refacut dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial.
Toti cei interesati de felul in care comunistii au incercat sa spele pe creier un popor intreg pot vizita expozitia de la Muzeul de Istorie unde afla foarte multe lucruri interesante.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.