Colectarea electrocasnicelor

Colectarea electrocasnicelor

0 54

Astazi se va intreprinde o noua actiune de colectare a deseurilor electrocasnice, asa cum s-a mai facut in Brasov si in tara, ocazie cu care cetatenii pot scapa in mod legal de vechituri ca masini de spalat, televizoare, frigidere, rasnite de cafea si fiare de calcat electrice si alte asemenea.
Actiunea este condusa de Primarie si executata de firma Urban.
Cetatenii care vor sa scape de vechiturile de prin locuinte nu au altceva de facut decat sa scoata in fata blocului in care locuiesc obiectele, care vor fi apoi ridicate de echipajele formate in acest scop spre centrele special numite pentru reciclare.
Aceasta actiune mi se pare, pe de o parte, benefica, avand in vedere metalele mai rare care se afla in componenta electrocasnicelor si care, recuperate, se pot introduce din nou in circuitul industrial.
Ce nu inteleg este insa faptul ca Uniunea Europeana, sub egida careia se desfasoara colectarea, impune tarii noastre o anumita cantitate colectata, fara sa tina cont ca romanul este mai sarac decat occidentalii si, in general, pastreaza obiectele pana la limita posibilitatii de folosire a lor, ei neavand venituri care sa le permita achizitionarea periodica a unei aparaturi noi si mai moderne.
Dar, ca si in alte domenii, intai platim si dupa aceea speram sa ne fie bine, ca de aia am intrat in UE.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.