Colaboram cu ungurii in domeniul hidro-meteorologice

Colaboram cu ungurii in domeniul hidro-meteorologice

0 56

Lucia Ana Varga, secretar de stat in cadrul MMDD, va participa azi, 6 mai 2008, in judetul Bihor, la un exercitiu de simulare transfrontalier romano-ungar, pentru verificarea fluxului informational in caz de fenomene hidro-meteorologice periculoase, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul institutiei.
Exercitiul de simulare este organizat de Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile alaturi de Directia Apelor Crisuri, din cadrul Administratiei Nationale “Apele Romane”, in colaborare cu Directia Apelor Gyula din Ungaria.
In cadrul acestui exercitiu vor fi implicate si urmatoarele institutii, cu atributii in managementul situatiilor de urgenta: Administratia Nationala de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Banat-Crisana, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare – Sucursala teritoriala Somes–Cris, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bihor, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bihor si Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta Avram Iancu, Ciumeghiu si Zerind.
Simularea, in cadrul caruia se va efectua si o demonstratie cu utilajele si materialele de interventie in caz de inundatii aflate in dotarea celor doua directii de ape, se va desfasura in bazinul raului Crisul Negru, pe sectorul Talpos – Zerind – frontiera ungara.
Scopul exercitiului este de a evalua schimbul de date si modul de actiune coordonat intre partea romana si cea ungara in situatii de ape mari.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.