Cofeina poate stimula dezvoltarea tumorilor canceroase

Cofeina poate stimula dezvoltarea tumorilor canceroase

0 184

Veste prosta pentru consumatorii de cafea. Potrivit unui studiu al cercetatorilor de la universitatile Harvard si Tokyo Woman’s Medical, un consum crescut de cofeina poate stimula cu aproape 70% dezvoltarea tumorilor canceroase mari.
Rezultatele studiului arata ca mai mult de patru cesti de cafea pe zi cresc riscul de a face cancer si ca un consum mare de bauturi cofeinizate ajuta tumorile mai mari de doi centimetri sa se dezvolte. Cercetatorii au descoperit ca femeile care consuma multe bauturi cofeinizate au un risc mai mare cu 68% de a se imbolnavi de cancer de san.
Studiile nu au aratat exact in ce mod influenteaza cofeina dezvoltarea tumorilor canceroase, insa oamenii de stiinta sunt de parere ca o cantitate prea mare influenteaza cresterea tumorilor. Studiul, efectuat timp de 10 ani, a implicat aproape 40.000 de femei de peste 45 de ani. Acestea au dat cercetatorilor detalii cu privire la dieta lor, inclusiv cata cofeina consuma in mod regulat. In timpul studiului, peste 1.100 dintre subiecti s-au imbolnavit de cancer la san.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.