Coenzima Q10 inseamna VIATA

Coenzima Q10 inseamna VIATA

0 60

Coenzima Q10 a fost descoperita in 1957 si este o substanta lipo-solubila cu caracteristici de vitamina, prezenta in fiecare celula a organismului, unde indeplineste 2 functii majore: cel de producere de energie si cel de antioxidant puternic.
Cu alte cuvinte, coenzima Q10 (CoQ10, Ubichinona) este elixirul tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte. Aceasta substanta este responsabila cu stocarea si furnizarea energiei necesare organismului pentru a functiona la parametri normali, din aceasta cauza ea este prezenta in toate celulele organismului, in special a celor cu activitate foarte intensa: inima, ficat, creier.
In functie de resursele de energie de care dispunem avem un sistem cardiovascular mai bun sau mai putin bun, o capacitate de concentrare mai mare sau mai mica, adica, intr-un cuvant, o stare generala de sanatate buna sau proasta.
Mai mult decat atat, avand legatura cu energia, dorinta si performanta sexuala sunt mult influentate de aceasta coenzima.
O echipa de cercetatori de la Universitatea San Diego din California spun ca un nivel scazut de coenzima Q10 in organism scade sansele de a atinge orgasmul cu aproximativ 50 la suta.
Mai mult, coenzima Q10 este recunoscuta pentru eficacitatea ei in performantele sportive, asigurand un surplus de energie pe perioade mai lungi de timp.
Coenzima Q10, o substanta naturala, produsa in organismul uman, este un antioxidant similar vitaminei E care lupta impotriva imbatranirii, protejeaza moleculele de grasime impotriva oxidarii sau a alterarii lor de radicalii liberi, cei care deterioreaza celulele conducand la aparitia diverselor boli, precum afectiunile cardiace sau obezitatea.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.