Codurile sfarsitului de saptamana

Codurile sfarsitului de saptamana

0 73


Codul galben, instituit de meteorologi pentru sfarsitul saptamanii trecute, a scos pe teren autoritatile locale in toata tara.


Si a inceput lupta in aer, pe apa si pe uscat.


Dar este greu sa te pui cu natura dezlantuita, mai ales cand pe tine, ca om, te bantuie nenumarate furtuni??????????? .


Astfel au fost instituite servicii de permanenta in primariile din toata tara, iar prefecturile, impreuna cu SEGA, au trecut de urgenta la controlul cursurilor de apa din toata tara, tinand cont ca, in multe zone ale tarii, precipitatiile s-au ridicat la peste 25 litri/mp, combinandu-se cu topirea zapezilor, ceea ce a dus la umflarea apelor in matca si inundarea unor localitati in nord-vestul si vestul tarii, in judetele Timis, Caras-Severin, Alba, Cluj, Bistrita-Nasaud si Maramures functionand ieri chiar codul portocaliu in ce priveste apele.


In ce priveste vantul, acesta a batut cu 80-100 km/ora si chiar mai tare in zonele montane, doborand arbori si provocand pagube multor locuinte si gospodarii.


Ca semn ca vine primavara a cazut si grindina la Timisoara si Arad, combinandu-se cu celelalte fenomene meteorologice la provocarea de pagube materiale.


In judetul Brasov natura doar s-a jucat putin, dand ici-colo niste bobarnace, cum ar fi daramarea de panouri publicitare in Brasov si doborare de arbori prin judet, ca si deteriorari pe la acoperisuri.


Se pare insa ca tara noastra a scapat, de data aceasta, relativ ieftin fata de mania naturii dezlantuita, prin furtuna Emma, in Occident, unde a provocat pagube insemnate, moartea a cel putin opt persoane, intreruperea curentului electric si alte asemenea, mai ales in regiuni mai inalte, cum ar fi Bavaria, Austria si chiar Cehia.


Saptamana aceasta vremea se va potoli, incetand precipitatiile si vantul potolindu-se treptat, temperaturile urmand sa creasca din nou.


In schimb vor continua toata saptamana controalele reprezentantilor Prefecturii si SEGA pe cursurile apelor in vederea degajarii acestora de gunoaie, iar unde treaba nu este oabla, se vor aplica amenzi.


?


Dan Bota


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.