Codurile retrase de Guvern!

Codurile retrase de Guvern!

0 96

Guvernul a decis, dupa consultarea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa retraga din Parlament Codurile civil si penal si pe cele de procedura civila si penala, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ministrul-delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta.
Guvernul a retras Codurile civil, penal si pe cele de procedura civila si penala, pentru ca acestea sa fie reanalizate de specialistii Ministerului Justitiei si rediscutate in cadrul Guvernului si supuse unor noi runde de consultari, cu specialisti in Justitie.
Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a precizat ca decizia de retragere din Parlament a Codurilor a fost luata dupa consultarea ministrului Justitiei.
Ponta a mentionat ca obiectivul Ministerului Justitiei si al Guvernului este retrimiterea in Parlament a Codurilor, intr-o forma imbunatatita, pana la finalul sesiunii parlamentare care va incepe in luna februarie.
„Nici nu grabim, pentru a avea timp de consultari si pentru a elabora o forma mai buna a Codurilor, dar nici nu vrem sa tragem de timp”, a adaugat el.
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a anuntat, pe 11 noiembrie, ca au fost finalizate Codurile civil si penal si cele de procedura civila si penala.
Demnitarul a afirmat ca toate cele patru coduri au fost in dezbatere publica, fiind trimise numeroase, „chiar mii”, de amendamente, care au fost analizate de comisiile de elaborare a codurilor, unele dintre acestea fiind integrate, iar altele respinse motivat.
Ministrul Justitiei a mai spus ca finalizarea codurilor constituie un progres, fiind de importanta atat pentru sistemul judiciar, cat si pentru raportul de tara si Mecanismul de Verificare si Control al Comisiei Europene.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.