Noi coduri galben și portocaliu, valabile luni în aproape toată țara

Noi coduri galben și portocaliu, valabile luni în aproape toată țara

0 167

ACTUALIZARE ORA 12:00 ANM a emis un cod portocaliu și unul galben, valabile luni până la ora 23.00, care avertizează că sunt posibile ploi și manifestări de instabilitate atmosferică în aproape toată țara.
Un alt cod galben este valabil luni noapte în patru județe din Moldova și în 8 județe din jumătatea sudică a țării.

Potrivit Codului portocaliu, emis luni pentru intervalul orar 12.00 – 23.00, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, precum și în zona de munte a județelor Vrancea și Prahova instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intervale cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.
Primul Cod galben avertizează că, începând cu ora 10.30, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Al doilea cod galben este valabil începând cu ora 23.00, până marți dimineață, ora 06.00. În intervalul menționat, în Oltenia, vestul și sud-vestul Munteniei, nordul și vestul Moldovei, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Coduri galben și portocaliu de instabilitate atmosferică, în toată țara, până luni la ora 15.00

Toată țara se află luni, până la ora 15.00, sub coduri portocaliu sau galben, potrivit avertizărilor actualizate transmise de Administrația Națională de Meteorologie.

Codul portocaliu avertizează că în mai multe județe din sud-vest va fi instabilitate atmosferică accentuată și se vor înregistra ploi în cantități însemnate.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

La Brașov vor fi averse torențiale, intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

În județele Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Hunedoara, precum și zona montană și submontană a județelor Argeș, Sibiu și Alba se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit codului galben, până la ora 15.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.