Codul rutier s-a imblanzit

Codul rutier s-a imblanzit

0 73


Peste cateva zile va intra in vigoare un cod rutier mai bland in privinta sanctiunilor. Soferii care incalca regulile din codul rutier nu vor mai fi nevoiti sa dea examen din nou pentru recuperarea permisului de conducere, decat daca ?greselile facute in trafic au consecinte grave.


Astfel, depasirea prin locuri nepermise, trecerea pe culoarea rosie a semaforului, depasirea vitezei, nu vor mai necesita reexaminarea, decat daca vor avea drept urmare accidente.


O alta masura de “indulcire” a Codului rutier este posibilitatea recuperarii mai rapide a permisului ridicat pentru 90 de zile. Dupa 30 de zile, cei care isi vor permisul inapoi inainte de termenul pentru care a fost supendat pot sustine examen, dar asta doar daca sunt siguri ca totul va decurge bine. In cazul in care nu se prezinta sau nu trec examenul, suspendarea va fi prelungita cu inca 30 de zile.


Soferilor care depasesc limita legala de viteza cu peste 50 km/ora li se va suspenda permisul, dar vor putea circula cu o dovada timp de 15 zile. Soferii care isi schimba domiciliul, nu mai vor fi obligati sa isi schimbe si permisul auto.


Daca soferii contesta in instanta procesul verbal, pana la solutionarea cazului, vor putea circula nestingheriti. Noutatile codului rutier vor intra in vigoare imediat ce vor fi publicate in Monitorul Oficial.


?


Bianca Sorescu


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.