Codul portocaliu de viscol și ninsori restrâns la 8 județe! La munte...

Codul portocaliu de viscol și ninsori restrâns la 8 județe!
La munte ninsori slabe cu ger pentru cca. o saptamana!

0 345

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, duminică, atenționările meteorologice și a restrâns Codul portocaliu de viscol și ninsori la opt județe din sud-estul țării, pentru Capitală și alte opt județe din centrul, sudul și estul țării instituind Cod galben.
În intervalul 17 ianuarie, ora 18,00 — 18 ianuarie, ora 18,00, un număr de 12 județe din estul și sudul-estul țării vor fi sub Cod galben de ninsori și vânt puternic. În intervalul menționat, în estul și sud-estul țării, ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare, însă vântul va mai prezenta intensificări cu viteze la rafală de 50 — 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea și spulberând zăpada depusă anterior. Județele avertizate cu Cod galben sunt: Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț și Iași.
„În următoarele zile, scăderea de temperatură va continua și va fi accentuată, astfel că vremea va deveni geroasă în cea mai mare parte a țării”, notează ANM.
La Brasov inceputul de saptamana va sta sub zodia gerului, temperatura va scade sub -15 grade Celsius. Gerul va fi o componenta care ne va insoti toata saptamana.

Șase autofreze și trei șenilate au fost relocate de la DRDP Timișoara, DRDP Cluj și DRDP Brașov pentru a se interveni pe drumurile naționale din sudul și sud-estul țării, afectate de ninsori și viscol, potrivit unui comunicat al Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.