Codul insolventei in elaborare la MJ

Codul insolventei in elaborare la MJ

0 81

Ministerul Justitiei initiaza lucrarile de elaborare a Codului insolventei, demers ce face parte din obiectivele asumate in cadrul Proiectului „Reforma sistemului judiciar”, finantat de Banca Mondiala.
MJ va primi asistenta tehnica din partea consortiului format din PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services SPRL (Romania), D&B David si Baias SCA (Romania) si RVA Insolvency Specialists SPRL (Romania).
Potrivit unui comunicat al MJ, selectionarea consortiului castigator pentru acordarea consultantei s-a facut in conformitate cu criteriile Bancii, respectiv „Selectia pe baza calificarii si costului Consultantului”, agreata prin Acordul de Imprumut si prevazuta in planul de achizitii.
Valoarea totala a contractului este de 1.568.809 lei, inclusiv TVA, iar durata de implementare este de 17 luni.
In cadrul proiectului, vor fi sistematizate si corelate actele normative in domeniul insolventei, pre-insolventei si cele privind exercitarea profesiei de practician in insolventa.
De asemenea, se va elabora un instrument de lucru unitar, armonizat, care asambleaza si explica piesele legislative disparate. Codul insolventei va fi un corpus de norme, dar si un corpus de explicatii fundamentate pe jurisprudenta instantelor interne si a Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, pe bunele practici in domeniu.
Codul va fi tiparit si distribuit la nivelul instantelor judecatoresti si va fi postat pe site-ul Ministerului Justitiei, spre uzul tuturor persoanelor interesate.
In acelasi timp, proiectul are si o componenta institutionala, de imbunatatire a competentelor profesionale ale specialistilor in domeniul insolventei si pre-insolventei, astfel ca, in programul de pregatire profesionala, vor fi cuprinse 60 de persoane (judecatori, grefieri, practicieni in insolventa), care vor beneficia de doua sesiuni de cursuri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.