Codul administrativ a fost atacat la CCR de opoziție

Codul administrativ a fost atacat la CCR de opoziție

1 175

Liberalii admit că sunt primari în ţară care primesc pensii derizorii chiar după mai multe mandate, dat susţin că proiectul de lege trebuia dezbătut suficient astfel încât să rezolve problemele din administrațiile publice

Și liberalii au semnat pentru sesizare considerând că actuala formă a Codul Administrativ încalcă principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii. Liberalii admit că sunt primari în ţară care primesc pensii derizorii chiar după mai multe mandate, dat susţin că proiectul de lege trebuia dezbătut suficient astfel încât să rezolve problemele din administrațiile publice.

Proiectul de lege privind Codul administrativ a fost adoptat luni de Camera Deputaţilor, cu 175 de voturi „pentru”, 33 de voturi „împotrivă” şi 15 abţineri. Proiectul prevede, printre altele, ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate.

Liberalii admit că pensiile unor aleși locali sunt foarte mici iar acest lucru trebuia corectat dar nu în felul în care a făcut-o coaliţia PSD-ALDE.
Deputatul PNL Mara Mareș consideră că este nevoie de o revizuire a pensiilor primarilor dar nu prin aceste trocuri pe care coaliţia PSD-ALDE le face cu UDMR şi care până la urmă, sunt doar în folosul celor de la Putere.

Proiectul prevede de asemenea că aleșii locali pot avea calitatea de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau familială.

Printre prevederile proiectului legislativ se numără și eliminarea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în prefecturi, primării, consilii judeţene şi locale.

Vifor Rotar

COMENTARII

 1. D-soara Mara: Pentru ca ai pomenit de compromisurile intre PSD si UDMR,
  nu stiu cat cunosti D-ta despre subiect,dar ai pus degetul pe rana!!
  Cred ca ne aflam in fatza ultimei „cedari” de autoritate romaneasca in Ardeal !!
  Numai idiotii „injura” un asa-zis extremism natzionalist al romanilor!
  Cine are ochi si simtz politic, isi da seama de pericolul care amenintza
  pe bune conceptul de identitate romaneasca in Transilvania!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.