Codruta nu se lase mestecata in acelasi Cazanciuc cu Robert

Codruta nu se lase mestecata in acelasi Cazanciuc cu Robert

0 535
Dezbaterile din Comisia Europeana pe tema sistemului judiciar din Romanika si Bulgaria au scos la iveala, din nou, prostia si marlania socialistilor. Europenii, prin vocea unui fost procuror-sef irlandez, tocmai constata ca sistemele bulgaresc si romanesc trebuie aduse la un nivel minim de eficienta si transparenta, daca vrem sa fim si acceptati, si unii si altii, de familia europeana. Irlandezul ne-a spus chiar pe sleau ca politicienii de la noi inca se apara unii pe altii, in sfidarea normelor judiciare, si ca putin le pasa de lege cand vine vorba sa-si conserve interesele si averile. Nimic mai adevarat. Si asta nu doar din pricina cazului Sova, pe care pesedistii se screm sa-l mai scape o data de ancheta procurorilor, dupa ce l-au ferit deja de arestul cerut de DNA. Este unul din reflexele de breasla in PSD, cand un confrate pungas trebuie protejat.
Ca baietii fac asta in Romanika, acasa, cum ar veni, este o banalitate politico-juridica strivitoare. Nasol este cand ies afara, bunaoara in Comisia Europeana, sa se laude cu succesurile ireale din justitie. A facut asta ministrul Cazanciuc, care a avut tupeul sa declare in fata europarlamentarilor ca reforma din justitie s-a incheiat la noi si ca am fi trecut la faza de consolidare.
LAURA CODRUTA KOVESI prTupeul jegos al lui Cazanciuc a fost contrazis, din fericire, de sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, care a pretins, pe buna dreptate, ca lupta pentru reforma trebuie sa continue in justitie. Fapt confirmat, de altfel, de membrii CE, care au constatat ca ocupam acelasi loc 69 pe care il aveam in statisticile din 2007 in materie de eficienta justitiei.
Pe scurt, delegatia Romanikai s-a straduit din nou sa se faca de bacanie cu raportari false din interior, cand aia din CE aveau date clare despre mersul lucrurilor din sistemul judiciar cu care ne laudam aiurea. Socialistii au incercat, in stilul senatorial testat recent in cazul Sova, sa acopere rahatul cu hartii si discursuri, jurandu-si probabil in barba sa-si vada de vechile metehne odata reveniti in patrie.
Nu ma las imbatat de succesele pe linie ale DNA si nu sunt fanul defilarii puscariabililor in zanganit de catuse, cand sistemul nu poate sa le umfle si averile ilicite hotilor pe care ii aresteaza. Nu-mi place cand o aud pe Kovesi citind cu ochi sticlosi cum ca DNA este in topul increderii romanilor, asa cum era pana deunazi Biserica, populata de popii verosi pe care-i stim. Dar mi-a placut teribil sa o aud pe Codruta contrazicand rapoartele false ale colegilor de delegatie si temperand entuziasmul comandat de PSD al lui Cazanciuc.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.