Codrut Seres in ofensiva?

Codrut Seres in ofensiva?

0 282

Folosirea institutiilor publice in scopuri politice nu este o noutate, ea fiind atat de veche incat pe nimeni nu mai mira acest lucru. In schimb suntem uimiti de perfectiunea la care s-a ajuns in ultimii ani in acest domeniu, cand, printr-o valorificare superioara a experientei “gulagului comunist”, ce face ca Regimul Iliescu & Basescu (Emil Constantinescu recunoaste ca nu el a condus tara ci …Serviciile!!) sa eclipseze tot ce s-a realizat in domeniu pana astazi.


?


Seres contraataca?


Nemultumirile si acuzele aduse de ministrul Seres institutiilor statului, cu precadere Justitiei si SRI sunt normale. Ministrul este suparat ca in presa au aparut documente din ancheta referitoare la privatizarile strategice, scurgeri de informatii care ar urmari alte interese decat cel national si evident denigrarea sa.


Ministrul economiei, Codrut Seres, are in vedere trimiterea unei scrisoari deschise ministrului justitiei, procurorului general al Romaniei si presedintelui CSM. Acesta sustine ca in utimele zile este tinta unor atacuri bazate pe faptul ca numele sau va apare intr-un act care pare sa faca parte din dosarul unei anchete abia incepute.


Primul care se “autosesizeaza”, presedintele CSM, Iulian Gilca, promite sa faca verificari: „Dupa ce vom primi scrisoarea vom face verificari. E nepermis sa se furnizeze din anchete date pentru compromitera unei personalitati.”


Ministrul Seres este suparat, este adevarat, fara sa faca prea multa galagie si pe SRI, care ar fi trebuit sa-l informeze asupra bulgarului Stancev, invinuit de spionaj economic si industrial.


?


Seres atac la PD!


Sub presiunea evenimentelor a diferitelor acuze si suspiciuni Seres rupe tacerea. Directia atacului sunt varfurile PD si deputatul ?Oltean, acuzati de …trafic de influenta! Mai mult, Codrut Seres a inregistrat la DNA luni, o plangere in care-l acuza de trafic de influenta pe deputatul PD Ioan Oltean. In declaratii se spune clar ca demnitarul democrat ar fi insistat pe langa ministru pentru ca o firma privata sa cumpere energie electrica la preturi privilegiate.
Reamintim ca ministrul Codrut Seres a declarat de mai multe ori, in ultima saptamana ca deputatul PD Ioan Oltean i-a facut de curand o vizita la minister si i-a cerut sa intervina pentru favorizarea firmei BENY ALEX, un intermediar in afaceri cu electricitate.
Deputatul PD nu a putut sa nu recunoasca si ulterior a marturisit, ca l-a vizitat pe Seres la minister, dar nu pentru a face presiuni, ci lobby . Oltean spune ca nu a facut altceva decat sa se intereseze daca contractul pe care il are firma unei „cunostinte foarte bune” – BENY ALEXcu termocentralele de la Turceni si Rovinari (nu) va fi reziliat. Cum era de asteptat, Ion Oltean a declarat: „Nu ma simt vinovat”, spunand ca va da mai multe amanunte dupa ce va citi plangerea penala.
Ripostand solidar cu Oltean, Grupul deputatilor PD de la Camera Deputatilor l-a chemat pe ministrul Economiei la o “sedinta” in care acesta sa dea explicatii in legatura cu declaratiile sale.

In loc de epilog


Sfarsitul anului 2006 are o “particularitate speciala” fata de anii anteriori. Nu este vorba de sfarsitul unei etape pentru Romania solitara in “marea slava”, care in sfarsit va intra in “marea familie europeana”.


Nu! Este vorba de un lucru extrem de prozaic – contractele existente in zona energetica au ajuns la scadenta, vor fi reziliate pentru ca au expirat termenele pentru care au fost intocmite.


Presiunea pe tanarul ministru Seres, prins intre interesele marilor firme care capuseaza domeniul energetic si scoaterea la bursa a acestor contracte, va fitot mai mare si mai nimicitoare. Loviturile vor veni atat de la dusmanii politici, in top fiind reprezentantii PD, cat si de la cei mai apropiati – interesele sefului sau de partid, Voiculescu cu interese si afaceri mari cu energie.


?


Horia D.R. ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.