Codrut Seres, acuzat de complot si subminarea economiei nationale

Codrut Seres, acuzat de complot si subminarea economiei nationale

0 212

Fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, este urmarit penal in dosarul Hidroelectrica, alaturi de opt persoane din conducerea acestei societati si si cea a Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. Complot, subminarea economiei nationale si asociere in vederea savarsirii de infractiuni! Acestea sunt infractiunile pentru care, acum o saptamana, au fost puse sub invinuire cele noua persoane.


Ancheta vizeaza legalitatea mai multor contracte pe care Hidroelectrica le-a incheiat in timpul mandatului ministrului Codrut Seres. Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a fost pus sub invinuire pe 21 decembrie, in dosarul privatizarilor strategice. Seres este acuzat de tradare si constituirea unui grup de criminalitate organizata, pentru ca ar fi servit interesele retelei lui Stamen Stancev in mai multe cazuri, de la privatizari, pana la contracte ieftine de energie.


Joi, procurorii il vor audia Codrut Seres.


?


Fostul ministru considera ca acuzatia care i se aduce este „la fel de fortata si absurda” ca si cea de tradare si spionaj din dosarul privatizarilor.


La inceputul lunii martie, seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, care a participat la sedinta de bilant a Ministerului Public, declara ca procurorii anticoruptie fac cercetari privind retehnologizarea de la Portile de Fier, parte disjunsa din cazul Hidroelectrica, deferit deja justitiei. Tot atunci, procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, declara ca dosarul privind retehnologizarea de la Portile de Fier a fost declinat de la DNA la DIICOT.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.