„Codrule, codrutule, te salvam dragutule”

„Codrule, codrutule, te salvam dragutule”

0 568

Peste 700 de persoane au protestat, sambata, in centrul Brasovului, fata de taierile ilegale de paduri. Actiunea a fost organizata de Grupul de Interventie Civica. „Salvati padurea de la taierile abuzive”, „Copacii taiati - tepe pentru deputati” sau „Codrule, codrutule, te salvam dragutule” au fost cateva din lozincile scandate de protestatari

Peste 700 de persoane au protestat, sambata, in centrul Brasovului, fata de taierile ilegale de paduri. Actiunea a fost organizata de Grupul de Interventie Civica. „Salvati padurea de la taierile abuzive”, „Copacii taiati – tepe pentru deputati” sau „Codrule, codrutule, te salvam dragutule” au fost cateva din lozincile scandate de protestatari. Urmatoarea iesire in strada impotriva defrisarilor abuzive va fi pe data de 5 iunie.

Peste 700 de brasoveni, dupa estimarile Jandarmeriei, au participat simbata la protestul fata de despaduririle abuzive din Romania.

La Brasov au iesit in strada cetateni de toate virstele – inclusiv parinti cu copii mici – pentru a-si arata sprijinul fata de actiunea nationala de lupta impotriva taierilor abuzive de paduri.

Traseul parcurs de protestatari a inclus si Strada Muresenilor – Bulevardul Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – str. Castanilor – str. Iuliu Maniu – str. N. Iorga – Livada Postei/ Casa Armatei – str. Muresenilor – Piata Sfatului – Republicii si inapoi la Prefectura.

Intr-un top al judetelor cu cele mai multe apeluri prin Raprotest paduri3darul Padurilor, Brasovul conduce detasat.

De asemenea, Brasovul este si in topul judetelor in care, in perioada 2002 – 2011, s-a exploatat cea mai mare cantitate de lemn. Este vorba de peste 4,6 milioane de metri cubi de masa lemnoasa exploatata pe parcursul a 10 ani, perioada in care s-au facut plantari pe doar 2.000 de hectare.

Acelasi protest s-a desfasurat in paralel in mai multe orase din tara, printre care Bucuresti, Cluj, Iasi, Focsani, Galati, Sfintu Gheorghe, Alba sau Sibiu, dar si in comunitatile romanesti din Viena, Paris, Madrid, Londra, Toronto si Montreal.

Se estimeaza ca peste 15.000 de romani au iesit simbata in strada pentru a apara padurile de taierile abuzive.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.