Codlenii au blocat un drum forestier

Codlenii au blocat un drum forestier

0 82

Codlenii care locuiesc la liziera padurii se tem ca drumul care trece prin zona va fi compet distrus. Motiv pentru care l-au si blocat. Pe aici trec de cateva zile camioanele de mare tonaj ale unei firme care face taieri in padure. Legal, spune Directia Silvica Brasov, infirmand banuielile ca lucrarile ar fi abuzive. Printre protestatari s-a aflat si instigatorul actiunilor pe tema spitalului Codlea, consilierul local Erwin Albu, care profita de orice manifestatie codleana pentru a–si face campanie.
Protestele impotriva desfiintarii spitalului municipal din Codlea s-au mutat in padure. Riveranii de pe strada Brazilor au iesit in strada si au blocat drumul care duce inspre padure, speriati ca va fi distrus de camioanele de mare tonaj care circula de la si catre exploatarea forestiera din zona. Nici casele nu par a fi in siguranta, dar cel mai tare oamenii isi fac griji pentru instalatia de apa si cea de gaz.
Oamenii protesteaza si cer autoritatilor transparenta in decizii care ii afecteaza. Terenul exploatat este o parte dintr-o suprafata aflata in litigiu, intre primaria Codlea si Directia Silvica Brasov, in administrarea careia sa afla. Reprezentantii directiei silvice sustin ca taierea arborilor se face conform legii in regim silvic si ca autoritatile codlene nu ar avea acte de proprietate pe teren. Transportul materialului lemnos cu masini de mare tonaj a fost blocat de Primarie, dupa ce oamenii au depus plangeri la autoritati. Localnicii de pe strada Brazilor sunt decisi sa continue protestele cata vreme camioanele vor continua sa treaca pe langa caselor lor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.