COD GALBEN: unde sunt anunțate ninsori și viscol

COD GALBEN: unde sunt anunțate ninsori și viscol

0 57

Informații de ultimă oră de la meteorologi!

Sunt informații de ultimă oră venite, miercuri, de la specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). La munte se anunță ninsori însemnate cantitativ și viscol.

Prin intermediul unei atenționări COD GALBEN emise de ANM și valabile în intervalul 01 februarie, ora 10 – 03 februarie, ora 10, respectiv de miercuri și până vineri dimineață, meteorologii anunță că „la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă”.

Conform meteorologilor, nu doar că va ninge, dar se va semnala și vânt, care va sufla cu putere.
„Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 de metri, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută”, potrivit ANM.

COD GALBEN: vânt în Transilvania și Oltenia, rafale de 55-65 km/h
De asemenea, a fost emis un COD GALBEN, pentru intervalul 01 februarie, ora 10 – 03 februarie, ora 10, fiind anunțate intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia
„Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h”, transmite ANM.
Meteorologii menționează, totodată, că intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.