Cod galben la Brasov

Cod galben la Brasov

0 67


Ministerului Mediului si Dezvoltarii a trimis o atentionare meteorologica „cod galben” catre 42 de prefecturi din tara, avertizand ca duminica si luni vor fi intensificari de vant, iar la munte va ninge viscolit.


Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului a anuntat Prefecturile Alba, Arad, Arges, Bacau, Brasov, Braila, Botosani, Buzau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Calarasi, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Ialomita, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu-Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea si Bucuresti.


In intervalul 27 ianuarie, ora 3.00 – 28 ianuarie, ora 15.00, vantul va prezenta intensificari in toate regiunile, cu viteze care temporar vor atinge 60-70 de kilometri pe ora. In zonele montane vantul va sufla tare, cu peste 100 de kilometri pe ora si vor fi ninsori viscolite, insemnate cantitativ.


Conducatorii auto sunt sfatuiti sa fie prudenti mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare, intrucat rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare. Zapada viscolita de vant ori topita se poate transforma, sub influenta vantului, in „pete” de gheata, cu atat mai periculoase cu cat creeaza sectoare cu aderenta diferita. In majoritatea cazurilor, in astfel de situatii, autovehiculul nu mai poate fi controlat, mai ales la viteze ridicate.


Datorita vantului puternic ce poate smulge copacii din radacini, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.