Cod galben de inundatii pana duminica pe rauri din vestul si centrul...

Cod galben de inundatii pana duminica
pe rauri din vestul si centrul tarii!

0 170

Hidrologii au instituit, vineri, cod galben pe raurile Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega Veche, Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Jiu, Olt si Arges, valabil de vineri, de la ora 17:00, pana duminica, la ora 16:00.

In judetele Brasov, Harghita si Covasna, Codul Galben este valabil pentru Oltul superior si cu afluentii sai: Homorodul Mare, Homorodul Mic, Raul Negru, Covasna, Baraolt, Varghis, Sercaia.

„Se instituie COD GALBEN pe raurile: Tur – jud. SM, Somesul Mare si afluenti – jud BN, Lapus cu afluentii sai (Firiza, Cavnic, Suciu)-jud. MM, Somesul Mic cu principalii afluenti (Somesul Cald, Gadalin, Aghires, Luna, Fizes)-jud.CJ, pe Crasna-jud. SJ si SM, in bazinele superioare si mijlocii ale raurilor: Barcau-jud.SJ si BH, Crisul Repede-jud.CJ si BH, Crisul Negru – jud. BH, Crisul Alb amonte Gurahont – jud. AR si HD, Aries – jud.AB si CJ, Tarnava Mica si Tarnava Mare – jud. HR si MS, Strei si afluenti jud. HD, Bega Veche, Bega – jud. Timis, Timis superior si afluenti jud.
HD si CS, Barzava, Caras, Nera, Cerna jud. CS si TM, Jiu superior si mijlociu si cu afluentii sai jud. HD, GJ si MH, afluentii Oltului inferior jud. GJ, VL si OT, pe afluentii Argesului – curs superior, din zona de deal si munte jud. AG”, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Izolat, se pot produce cresteri rapide de niveluri si debite (viituri rapide), cu posibile efecte de inundatii locale si pe alte rauri mici din zonele de deal si munte din nordul si vestul tarii.

Sambata dimineata se circula cu greutatea in zona Sinaia din cauza aluviunilor carate, in urma ploilor din noatea de vineri spre sambata.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.