Cod galben de inundaţii

Cod galben de inundaţii

0 497

INFORMARE METEOROLOGICĂ

În intervalul 4 mai, ora 16 – 6 mai, ora 06 vor fi intervale de timp în care instabilitatea atmosferică  va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.
Pe parcursul zilei de vineri (5 mai) și în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (5/6 mai), manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia.

Evolutie vreme Brasov:

Prognoza (vremea.com) pentru Brasov pana la jumatatea saptamanii viitoare.

Cod galben de inundaţii

Cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din 12 judeţe din Banat, Oltenia şi din centrul ţării.Potrivit hidrologilor, până mâine la ora 16:00, este posibil să se producă scurgeri importante pe versanţi, creşteri de niveluri şi debite şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Sunt vizate râuri din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Dolj, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj.

Hidrologii au emis această avertizare ţinând cont de prognozele meteo, care au anunţat precipitaţii însemnate cantitativ, în toată ţara, până mâine dimineaţă.radiojurnal

Sursa: INMH, Vremea.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.