Cod galben de intensificări ale vântului, în județul Brașov

Cod galben de intensificări ale vântului, în județul Brașov

0 85

ACTUALIZARE 16:00 Atenționare cod galben de vânt puternic pentru 31 de județe, pe tot parcursul zilei de sâmbătă. Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de vânt puternic pentru 31 de judeţe din ţară, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00.
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 10.00-23.00 vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 de kilometri la oră şi temporar 70 – 85 de kilometri la oră.
Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h și temporar 70…85 km/h, trecător cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei de sâmbătă (25 aprilie) în Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică (25/26 aprilie) și în jumătatea nordică a Moldovei.

* * *

În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h.
Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45…55 km/h.
În nordul, nord-estul și centrul teritoriului, precum și în zonele de munte, mai ales după-amiaza, local, se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.