Cod galben de ger pana in 25 ianuarie!

Cod galben de ger pana in 25 ianuarie!

0 389

Meteorologii au transmis in teritoriu o atentionare meteorologica valabila pentru aproape toate judetele de cod galben privind fenomenele de val de frig si ger, mai ales noaptea si dimineata. In intervalul 21, 22, 23, 24 si 25 ianuarie, valul de frig va persista, astfel ca vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in cea mai mare parte a regiunii

Meteorologii au transmis in teritoriu o atentionare meteorologica valabila pentru aproape toate judetele de cod galben privind fenomenele de val de frig si ger, mai ales noaptea si dimineata. In intervalul 21, 22, 23, 24 si 25 ianuarie, valul de frig va persista, astfel ca vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata in cea mai mare parte a regiunii.
Temperaturile minime se vor situa frecvent intre -20 si -15 grade, iar izolat vor cobori si pana la -28…-25 de grade, in timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restranse, nu vor depasi -10 grade. cabana
In cursul noptii de joi spre vineri (21-22 ianuarie) si pe parcursul zilei de vineri, 22 ianuarie, temporar vantul va avea intensificari in zona de munte.
De altfel, polul frigului pare sa se fi mutat la Brasov.
Daca marti dimineata la statia meteo de la Ghimbav s-au inregistrat – 24,5, in aceasta dimineata au fost -27 de grade C pentru ca, in jurul orei 8.30 temperatura sa scada pana la -29 grade.
Oricat de frig pare, inca suntem departe de recordul national al celor mai scazute temperaturi, inregistrat tot la Brasov in data de 25 ianuarie 1942. Atunci, la statia de la Bod, meteorologii au masurat o temperatura de -38,5 grade Clesius.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.