Cod galben de canicula si vijelii pana duminica

Cod galben de canicula si vijelii pana duminica

0 393

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat si pentru judetele Covasna, Harghita si Brașov o atentionare meteorologica de cod galben pentru fenomenele de instabilitate atmosferica accentuata si disconfort termic accentuat

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat si pentru judetele Covasna, Harghita si Brașov o atentionare meteorologica de cod galben pentru fenomenele de instabilitate atmosferica accentuata si disconfort termic accentuat.
Pana duminica dimineata, instabilitatea atmosferica va fi deosebit de accentuata in vestul si nordul Transilvaniei. Vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de vant cu aspect de vijelie, va cadea grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp si izolat 30…40 l/mp.
Mai ales in centrul si vestul regiunii va fi canicula, cu maxime cuprinse intre 34 si 36 de grade.vijelii
Disconfortul termic va fi accentuat iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge frecvent si izolat va depasi pragul critic de 80 de unitati.
Meteorlogii spun ca precipitatiile prognozate in Romania pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar in concentratii reduse.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.