Cod albastru

Cod albastru

0 261


Daca pe guvernanti nu-i trage nimeni de maneca, ar trebui sa o facem noi, cei care platim cu banii nostri si bunastarea lor, si a celor carora le canta in struna din cine stie ce interese. Este inadmisibil sa pompezi banii poporului in niste fantome ale trecutului care nu au nimic de a face, sau, in cel mai bun caz, apar ca un bibelou de gust indoielnic primit la vreo aniversare, cu Romania. Si care, in numele unui asa-zis sange albastru, isi aroga drepturi si au pretentii. Francezii au taiat capul unor asemenea paiate, de curiozitate, savada ce bors iese, si tot rosu a curs sangele. Nu sunt adeptul masurilor extreme, ar cand nu ai decat, in cel mai bun caz, niste merite artificiale, stai naibii in banca ta si intinde-te cat ti-e plapuma acuma. In alte tari fara tangenta cu dictatura comunista asemenea specimene au interdictie de a mai calca pamantul din care au supt averi colosale. Vezi cazul Greciei, pe unde ex-regele lor Constantin & Gasca nu mai au ce cauta nici macar intr-o simpla vizita.


Dar nu, noi romanii trebuie sa fim un popor mai cu mot in blegie si sa jucam dupa cantecele altora. Pentru ca suntem prea indulgenti cu bunurile noastre, tara fiind ( inca ) bogata, si dam primului venit si camasa de pe noi daca ne-o cere. Ia sa fi fost vreo insula stancoasa pe undeva, mai acceptam atatea cereri de retrocedari din partea unor mameluci care, unii, probabil doar acuma au aflat ca existam de peste 2.000 de ani ?


Este execrabil comportamentul unor nesimtiti din asa-zisa casa regala, cu increngaturi de iedera sufocante, care vin si cer si tot cer si nu se mai termina. N-au luat destul parintii si bunicii lor dupa ce au venit aici cu traista-n bat din fundurile Prusiei, adusi de valurile istoriei nefavorabile noua, ca sa iasa din rahatul unei ramuri habsburgice scapatate ? Domnul Micky Pelesanul – se poate citi si ex-regele Mihai – a declarat in prima aparitie postrevolutionara din Romania, ca nu are nici un fel de pretentii si ca a venit sa-si revada doar “ tarisoara “. Si atat de bine a revazut-o ca i s-a facut pofta sa imbuce cate un coltuc din ea. Vazand ca-i tine, si-a intins raia tot mai mult si mai mult, uitand de tablourile sterpelite din patrimonial national in octombrie 1947, pe post de cadou la nunta actualei regine a Angliei, si uitand de garniture de tren cu care a plecat din tara dupa o abdicare dictata, in fond, de mersul istoriei, la fel cum a patit-o si Cuza si multi alti domnitori neaosi care, in comparatie, au facut ceva pentru tara. La ce merita sandramaua histrionica Radu Duda – si asta are sange albastru ? – zecile si sutele de milioane care i se dau de statul roman ca sa ne reprezinte, chipurile, tara ? Si acum vine basbuzucul de Dominic si nu mai stiu cum – se pare ca la astia conteaza mai mult lungimea numelui decat cea a mintii si a faptelor laudabile – cu alta trupa – cine stie cine i-o fi procreat la repezeala unei nopti de bal, cand e notoriu cunoscut izul casatoriilor din interes ( vezi Carol numarul doi ) – si cere si el un colt de tara pe baza unei proceduri nelegale. Si daca i s-au descoperit blaturile, hop cu amenintari la adresa forului legislative al unei tari nu tocmai de neglijat, batand marea toba a unor pretentii de care s-ar fi rusinat si Al Capone cu toate familiile Cosei Nostra.


Este momentul ca Parlamentul Romaniei, un stat liber si independent, sa-si arate demnitatea, sa uite de vrajbile politice si sa puna piciorul in prag. Nu este cazul ca poporul roman sa tot stea capra pentru incapacitatea sau lasitatea gestionarii avutiei nationale. Caci cu banii si averile oferite strigoilor s-ar fi putut face mult mai multe in folosul tarii.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.