COCORII IN PICAJ

COCORII IN PICAJ

0 73

Dupa demisia lui Vasile Dancu din functia de vicepresedinte al PSD, inca un membru marcant al partidului face un pas inapoi, retragandu-se din prim plan. Deputatul Victor Ponta a renuntat la pozitia de membru al ?Comisiei parlamentare pentru elaborarea Codului electoral.


Anuntul a fost facut miercuri, fara a fi insotit de o explicatie a deciziei. El a precizat sec doar ca a anuntat conducerea PSD de hotararea luata: ?“L-am anuntat pe presedintele PSD, Mircea Geoana, precum si pe secretarul general al partidului, Titus Corlatean, si pe liderul de grup din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc”, a precizat Victor Ponta.


Se pare ca si in cazul lui Ponta este vorba, ca si la Dancu, de o anumita delimitare de pozitia lui Mircea Geoana si a sustinatorilor acestuia. Este foarte probabil sa urmeze si alte retrageri spectaculoase, in conditiile in care, in loc de relaxare, politica pumnului in gura pare sa se fi institutionaliza in PSD. Sunt din ce in ce mai multe voci care condamna lipsa de libertate. In plus, caderile drastice in sondaje, incapacitatea lui Geoana de a opri declinul si inabilitatea de a-si tine cat mai multi oameni aproape (ceea ce este foarte greu, acest lucru se face cu functii de tot felul, ori cercul se strange din ce in ce mai tare in jurul PSD).


S-ar putea totodata ca gestul lui Dancu si Ponta sa fie pregatitor pentru un viraj spre alte formatiuni politice, care s-ar putea realiza in septembrie.
COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.