Coasta Vacii inca sta sa cada

Coasta Vacii inca sta sa cada

0 194

Au trecut doua saptamani de cand, dupa ploaia torentiala abundenta care a cazut peste Brasov, cand in Schei s-a prabusit un zid de sprijin. Dezastrul s-a produs pe strada General Traian Mosoiu iar casa de deasupra zidului cazut a fost parasita imediat de locatari pentru ca imobilul nu mai prezenta siguranta, dar inca nici un constructor nu s-a apucat sa dreaga macar acum, ceea ce legea ii obliga sa faca inainte de demararea constructiilor.
Asta pentru ca strada este impracticabila iar constructorii refuza sa-si pericliteze sau sa-si blocheze utilajele. Proprietarii imobilului ar fi trebuit sa construiasca rapid un nou zid de sprijin, desi primaria le-a eliberat autorizatie de constructie in regim de urgenta.
Desi s-a deplasat la fata locului directorul Directiei Tehnice din Primaria Brasov, Attila Radnoti, care a promis ca municipalitatea va repara rapid strada, de atunci au trecut doua saptamani si nici vorba de reparatii. Proprietarii se tem ca, dupa zid, va cadea si casa, pentru ca o noua alunecare de teren se poate produce oricand.
Degeaba localnicii au solicitat primariei in repetate adrese sa se refaca strada. Raspunsul a venit rapid; “Strada va fi reparata dupa ce termina constructorii de pe Coasta Vacii constructiile si isi fac racordurile!” Desi exista niste bazine mai sus de strada, sunt degeaba: „ Sunt pline ochi de apa si mal, de anul trecut, ca nu le-a mai curatat nimeni!
La interventia presei directorul Directiei Tehnice din Primaria Brasov, Attila Radnoti a declarat ca reparatiile la strada vor incepe de luni, 22 iunie, motivand ca s-au purtat intai discutii cu cei de la Regia de Apa, sa faca ei un canal colector de ape pluviale, dar acesti au motivat ca nu au fonduri. Directorul Directiei Tehnice din Primaria declara ca portiunea de strada nu va fi asfaltata ci doar repietruita si tasata pentru ca nu se pot face lucrari de reabilitare mai ample pana cand constructorii de pe Coasta Vacii nu-si inchid investitiile. N-a pomenit nimeni de vreo amenda, de vreo obligatie, de vreun vinovat.
Cu siguranta se va face ceva chiar si asa mai de mantuiala, deoarece vin alegerile generale si lumea trebuie convinsa de eficienta sistemului administrativ.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.