Coana Firea poate fi o finuta. A lui Basescu

Coana Firea poate fi o finuta. A lui Basescu

0 649
Eu zic ca doamna Firea ar trebui sa accepte, in cele din urma, ca Traian Basescu sa-i boteze copilul. Ar fi o acolada corecta a carierei basiste, care sa se incheie maiestuos, nasind si cel mai proaspat scandal din justitie, pus pe tapet de fostul presedinte, ca raspuns palid in dosarul in care coana Firea il acuza de santaj si amenintare. Ce-i drept, „sa fie atenta la sotul ei, ca poate intr-o zi nu-l mai gaseste acasa” este o zicere ceva mai apasata decat dubitativul „pai, e bine domnu chestor?” pe care Basescu il emitea din usa garajului, pe vremea cand era in suspensie. Dac-ar fi sa-i numaram lui Basescu santajele comise de-a lungul carierei, nu le-am da de cap. Au fost materia prima cu care a operat intaiul jucator al tarii, de fiecare data cand a dorit sa trimita un mesaj public spre cei de la care astepta sa actioneze intr-un fel sau altul in justitie, in administratie, in politica.
In conflictul cu Firea, s-au intalnit doi santajisti mizerabili. Goarna de casa a Varanului, care si-a promovat afacerile personale in paralel cu prestatia a sluga a Voiculescului, este cel putin la fel de culpabila de santaj pe cat a fost si Basescu la ora cand i-a transmis Vrancencei sa-si vada de barbatel. Neprihanita Gabriela il poate chiar concura pe Traian la limbaj licentios si porcairea intensa a dusmanilor politici inca din vremea cand se pretindea jurnalista si facea presa dedicata patronului. Daca-i calci pe zonele sensibile, din amandoi se scurge aceeasi zeama urat mirositoare, din care e facuta scaldatoarea politica la noi.
Asa ca Firea lui Basescu se potriveste manusa cu aplecarile basiste ale Gabrielei. De-aia zic ca singura sansa a Varancenei sa fie si ea o finuta este ca Basescu sa-i naseasca copilul.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.