Coalitie impotriva ministrilor democrati

Coalitie impotriva ministrilor democrati

0 112

Alt ministru va fi supus atacurilor Opozitiei. Asa cum a promis, PSD va bombarda Guvernul cu motiuni. Pentru saptamana viitoare, senatorii social-democrati anunta o motiune simpla pe tema dezastrului din invatamant. PRM a declarat imediat ca li se alatura.


Data exacta a initierii motiunii simple impotriva ministrului Mihai Hardau va fi stabilita la sedinta conducerii PSD de lunea viitoare, a precizat Mircea Geoana.


Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a precizat ca sunt negocieri cu PSD pentru depunerea a mai multor motiuni in Parlament, PRM insistand pentru depunerea la Camera Deputatilor a unei motiuni simple anti-Macovei.


Intrebat daca exista o strategie comuna a liderilor PRM si PSD, C.V.Tudor a raspuns: „Bineinteles ca exista o strategie, suntem oameni cu capul pe umeri. Exista o strategie pentru a diminua cat mai repede acest rau colosal pe care-l face gasca piratului de la Palatul Cotroceni”.


Vadim Tudor a mai spus ca PRM va merge pana la capat cu suspendarea lui Traian Basescu din functia de presedinte al tarii, primul pas fiind suspendarea acestuia in Parlament si instalarea la Palatul Cotroceni, ca presedinte interimar, a presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu.


?


La randul sau, intrebat daca PSD ar putea recurge la initierea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, Geoana a spus ca propunerea de guvern restructurat pe care premierul Calin Popescu Tariceanu trebuie s-o faca, in Parlament, echivaleaza cu un vot de incredere. Daca propunerea premierului nu va fi acceptata de Parlament, votul respectiv va echivala cu adoptarea unei motiuni de cenzura, a argumentat Geoana.


?


Liderul conservator Dan Voiculescu a declarat ca PC va sprijini toate motiunile indreptate impotriva ministrilor PD, unul dintre ministrii vizati fiind cel al Educatiei, Mihail Hardau.


Voiculescu i-a amintit premierului Tariceanu ca PC nu va mai sustine actualul Guvern si va initia o motiune de cenzura daca pana la mijlocul lunii martie nu vor avea loc schimbari tehnice si politice in structura Executivului.


Conservatorii sunt decisi sa recurga la motiunea de cenzura chiar si in situatia in care ministrul Macovei ar fi demis, dar Guvernul nu ar fi restructurat tehnic si politic.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.