Coalitie a trusturilor media?

Coalitie a trusturilor media?

0 146

Asta sustine Oxford Analytica (OXAN): Trusturile media s-au coalizat, in 2009, impotriva lui Traian Basescu.
OXAN afirma ca mass media din Romania nu mai joaca un rol pozitiv in viata politica. Este una din principalele concluzii ale analizei publicate de prestigiosul institut de consultanta politica Oxford Analytica despre influenta presei in batalia politica din Romania. Mai mult, analiza arata ca trusturile media controlate de mogulii Sorin Ovidiu Vantu, Dinu Patriciu si Dan Voiculescu si-au coordonat, anul acesta, atacurile impotriva lui Traian Basescu.
De parca acest OXAN nu trebuie sa incaseze si el un ban de-o ciorba, si atunci analizeaza in raport de ce fel de ciorba a mancat: de perisoare sau de stevie.Iar presedintele-jucator Traian Basescu stie sa pluseze pentru cacialma si intoxicare cu tigari de proasta calitate, mai ales dupa ce si-a facut dusmani, prin felul sau jignitor in comportament si exprimare, o serie de oameni bine situati financiar.
Acest subiect de analiza, cu sarmanul Basescu lovit din toate partile de penite ascutite, a fost dezbatut, in cadrul unei editii speciale la Realitatea TV, de catre Cristian Tudor Popescu, Emil Hurezeanu, Adrian Ursu si sociologul Alin Teodorescu. Nu ca ar fi acestia cei mai grozavi – au si ei pasarelele lor – dar sunt totusi varfuri prezentand curajul responsabilitatii celor afirmate.
”Oxford Analityca este o firma de consultanta de cel mai inalt nivel. In Romania insa, a cazut in mana unor pseudo-analisti si de ani de zile acesti pseudo-analisti isi transfera in raport propriile obsesii”, a precizat Alin Teodorescu.
Iata o exprimare eleganta a faptului ca aceste obsesii pot fi traduse in goana dupa bani, in orice conditii, iar faptul ca il plang pe Traian Basescu are legatura cu ladita de galbeni scoasa din fundul navei-amiral a flotei romanesti de respectivul presedinte-jucator, care nu poate trai decat balacindu-se prin noroaie, ceea ce il face multora neplacut.
Raportul Oxford Analytica sustine ca o mare parte a presei din Romania „pare sa fie o extensie a intereselor de afaceri”. Raportul sustine ca din 2008, de la inchiderea posturilor de radio Europa Libera si BBC Romania, canalele media independente s-au redus dramatic.
Dar valabilitatea acestei afirmatii este desfiintata de jurnalistul Adrian Ursu: ”Trebuie precizat ca nu au fost inchise de autoritatile din Romania (acele canale media, n.a.), nici macar de piata media din Romania, care mergea bine in 2008, a fost o decizie la nivel global”.
Jurnalistii mai acuza faptul ca raportul porneste de la simple barfe de presa, nedovedite. Cum ar fi intalnirea patronului de presa Sorin Ovidiu Vantu cu presedintele PSD, Mircea Geoana.
”Asta este o barfa de presa. Neconfirmata. Ca au fost doua, una, ca s-au intalnit la Otopeni, sau mai stiu eu pe unde, in presa, da, dar nu intr-o analiza care trebuie sa fie stick to facts”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Din pacate, mai exista javre printre cainii de rasa, cum ar fi acest OXAN, filiala Romania, si alte cateva zdrente obediente, care intr-adevar scriu in sensul celui care da mai mult. In acest sens il intreb pe Basesu de ce nu se duce la OTV-ul lui Dan Diaconescu? Acesta poate este mai ieftin decat OXAN!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.