Coaliția PSD&PNL&UDMR scârție din toate încheieturile! Dacă prețul energiei, gazelor și combustibilor...

Coaliția PSD&PNL&UDMR scârție din toate încheieturile! Dacă prețul energiei, gazelor și combustibilor Nu a dărâmat șandramaua, o va dace Cota unică?

0 36

Tema modificărilor fiscale, aflate în ultima perioadă în discuția coaliţiei de guvernare, pare să fi dus la tensiuni între partenerii politici, după ce liberalii au respins categoric inițiativa social-democraților de a reintroduce impozitarea progresivă.
M-am săturat, eu nu sunt pompier de serviciu. Am fost pompier după două guvernari de dreapta dezastruoase. (…) M-am săturat la fiecare discuție așezată, să apară tot felul de tiriplici care vin și își dau cu părerea după ce au distrus România și să spună ce se întâmplă și cum creionează ei, cum creionează ei viitorul luminos și cât de bună este cota unică (vezi foto COTA UNICA în lume) care nu mai există”, a spus Ciolacu.
La scurt timp însă, liderul PNL Nicolae Ciucă a postat un text pe internet în care scrie că nu este sănătos și responsabil să te joci cu sistemul fiscal în perioade de instabilitate și vorbește despre responsabilitate la guvernare.
Trebuie spus ca inițial, PSD a salutat decizia coaliției de guvernare de a accepta propunerea sa privind aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei, astfel încât la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%.
Într-un comunicat, PSD şi-a manifestat încrederea că partenerii de guvernare vor agrea și celelalte două propuneri privind supraimpozitarea cu 40% a salariilor foarte mari și cu până la 90% a pensiilor speciale care depășesc semnificativ pensia medie din România.
PNL însă, prin vocea premierului Nicolae Ciucă, președinte al partidului, a precizat că nu este sănătos și responsabil să te joci cu sistemul fiscal în perioadă de instabilitate. În al doilea rând, premierul menționează într-o postare pe Facebook că intrarea în vigoare a unor măsuri, care pot cădea ulterior testul la CCR, înseamnă daune plătite din bugetul statului.
El mai spune că PNL nu va susține nicio măsură care să sufoce mediul de afaceri, motorul vital ale economiei. Schimbul de replici dintre partenerii de guvernare PSD- PNL vine pe fondul discuțiilor care au loc în această perioadă referitoare la eventualele modificări la Codul fiscal.”

Aşa arată adevărata grilă de impozitare a salariilor din România
Impozitarea excesivă muncii sursă a sărăciei

Ciolacu s-a pus pe scris: ”Cota unica – un mutant pervers, am ajuns ca in Evul Mediu”
”Suntem într-un moment în care trebuie să luăm decizii fundamentale despre modernizarea unui cadru fiscal care, după cum arată toate datele, nu mai corespunde provocărilor perioadei în care trăim. Teoretic, avem o cotă unică de impozitare a veniturilor, dar realitatea ne arată de fapt un ansamblu fiscal în care operăm cu multe cote diferite” se arată într-un text apărut sub semnătura liderului PSD, Marcel Ciolacu, pe siteul Digi24.
”Avem 1% impozit pe veniturile de la bursă. Avem tot 1% pe veniturile microîntreprinderilor, însă o cotă de 3% în cazul celor fără angajați. Avem apoi 5% impozit pe dividende. Și, în fine, există cota de 10% impozit pe venit așa-zis generală. Însă, pe lângă aceste exemple, au apărut nenumărate alte excepții, astfel că s-a ajuns să taxăm cu doar 1% câștigurile din jocuri de noroc în limita a 66 de mii de lei!
De fapt, adevărul crud este că, de mai multă vreme, cota unică de impozitare a devenit o formă goală de conținutul ei firesc. S-a transformat într-un mutant care a generat un ansamblu haotic de scutiri, derogări și alte asemenea subterfugii fiscale. S-a născut, astfel, un mecanism pervers și discriminatoriu, prin care sunt favorizați cel care câștigă foarte mult spre excepțional, în vreme ce angajatul obișnuit, care trăiește din muncă, este taxat lunar cu peste 45% din salariu.
Sistemul fiscal românesc a ajuns să semene cu indulgențele Papale din Evul Mediu. Practic, sistemul fiscal românesc a ajuns să semene mai degrabă cu felul în care Papa vindea indulgențe în Evul Mediu!”
se mai arată în material. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.