COABITAREA, sau MONSTRUOASA COALITIE?…

COABITAREA, sau MONSTRUOASA COALITIE?…

0 121
Va mai amintiti de VECHEA definitie istorica a aliantei intre conservatori si liberalii radicali, care l-au "rasturnat" pe Al. I. Cuza? Da, asa se numea: Monstruoasa Coalitie!! Dar de tepele lui Basescu? INCET, INCET, ALE LUI SE UITA.Omul si-a reluat, la inceput discret , sa bata iar tzara cu … elicopterul ! Azi in Maramures, maine in Constanta, isi regizeaza iar "bai de multime", ca pe vremuri!
Dupa un an de guvernare PONTA, pentru EL e tot mai bine… Lumea uita! Pe asta mizeaza…
Si nemultumitii ii dau iar "plicuri", ca lui Ceausescu, odinioara. Ca, vedeti doar, lumea pare ca il iubeste iar. Iar el crede … Asta e cand Tzara inca pare tot negestionata, legiferata ÅŸi administrata,  de parcă "astia noi" ar avea tot acelasi obiectiv: "Cât mai mult ÅŸi cât mai repede"…
Vedeti, ne zice hahaind omul "providential": Fara M.R.U. tot la gaze de sist ati ajuns (dar mai pe …sest), tot la aurul de la Rosia Montana, tot la minele de cupru si la Hidroelectrica… Adio Eforie, Costinesti, Vama Veche, Adamclisi...
Deci se practică si mai rau mulsul. Adica mulsul de bani de la stat … Ca doar nu el a facut "praf" Flota si acum "CFR"-ul… Nu Anca Boagiu, pupila lui din Constanta , a bagat un miliard de euro in "modernizarea" liniei Bucuresti – Constanta, distanta care se parcurge acum intr-un timp dublu decat pe vremea lui Ceasca!
Urmeaza cu Ponta mulsul din fonduri europene… Ce-ati avut cu Elena Udrea? A fost cel mai bun ministru! Iar fara sacrificatul Boc, nu trageam barca Romania la cheu. Daca l-au ales clujenii primar, de ce sa nu-l alegeti la anul si presedinte? Ce, nu eu am fost cel mai bun primar general al Capitalei si m-ati ales de 2 ori si la Cotroceni ? La anul, dupa ce ma desemneaza Boc, voi demonstra ce inseamna un adevarat Prim -Ministru!
Care 10 miliarde de euro imprumutate ? Pai din ce va dadea Boc pensii si salarii!?  Aranjez tot eu sa mai luam 10 miliarde, cu dobanda zero… Cine le da inapoi? Pai voi…
AÅŸteaptă-te deci, ca aceia care a comis nenumarate ilegalitati sa îÅ£i pretindă tot tie să plătesti în locul lor, iar dacă refuzi să o faci, să se indigneze tot el că "nu e drept"… Smecheria e numai a Lui, dar vinovăţia e la comun, ca la comuniÅŸti. Când e de luat, să ia singur, dar când e de dat, să dea toÅ£i.
Pretutindeni manipulare, dezinformare, naivitate întreÅ£inută, sărăcie. DemocraÅ£ia nu funcÅ£ionează, fiindca dacă ar funcÅ£iona, ar însemna că poporul ar avea Puterea. Si nu i-ar mai merge sa-si trimita fiica si pe Tokes la Brusel… EducaÅ£ia e dinamitată, după cum e ÅŸi familia. Copiii rămân de izbeliÅŸte, devoraÅ£i de oboseală, precaritatea materială, sunt cultivate visele consumiste sau ambiÅ£iile de carieră ale părinÅ£ilor.
Sănătatea celor multi e un cadavru în putrefacÅ£ie, iar – dacă permiteÅ£i metafora – la morgă nu funcÅ£ionează nici frigiderele, nici aerul conditionat.
Agricultura fara irigatii e în colaps; turismul cu frunza e o glumă sinistră (avem brand, dar n-avem produsul propriu-zis). Noroc cu Mazare care a aruncat frunza, sa se vaza tot; sportul e cvasi-inexistent. Drumurile sunt omor cu premeditare. Doar Ponta viseaza prosteste "reglementari" exigente de confiscare a masinilor. Nici pe Ceasca nu l-a dus mintea!!
Grav este că Å£ara tot nu e guvernată. Si din pacate,nu prea e…nici speranta ! Ai senzaÅ£ia că singurul…lucru care mai duce la o coeziune, e …COABITAREA! A cui si cu cine;Tusea si junghiul ?
Cand te reintorci dupa o vreme in tara, vei resimÅ£i cu o acuitate dureroasă dezagregarea economica, disoluÅ£ia nationala, absenÅ£a oricărei strategii pentru poporul român. Cine suntem? Cine vrem să fim? Dacă îÅ£i pui asemenea întrebări, dacă te interesează ce cerem de la noi înÅŸine ca neam ÅŸi ca stat, unde anume avem de gând să ne poziÅ£ionăm în matricea naÅ£iunilor, din punct de vedere cultural, politic, economic, unde ne vedem peste zece ani ÅŸi ce întreprindem concret pentru asta? Mă îndoiesc că vei afla "acasa" un răspuns. O tot tinem ca Gaia – matzul:"Unu-doi / Hop si noi / Europa e cu voi"… Dar cat mai este, cand fiecare tara isi trage spuza pe turta proprie?
Nici ei, europenii …bogati nu mai cred, nu mai speră. E vizibil ca nu îi mai motivează decât interesul propriu si nu chinurile "saracilor" si frustrarea acumulată. Ei zac acum inerÅ£i civic, vociferând inutil în fata televizorului sau pur ÅŸi simplu epuizaÅ£i, preferând să se lase conduÅŸi. Chiar si în stâlp sau în ÅŸanÅ£. Pare că nu-i mai ÅŸochează, nu-i mai oripilează nimic, nimic nu li se mai pare strigător la cer.
Aici, acasa, singurele care mai respiră cât de cât normal, care nu au fost strivite încă în acest conflict civil mocnit, sunt câteva discrete enclave de iniÅ£iativă, de profesionalism, de activitate creatoare, de revoltă ÅŸi construcÅ£ie, de demnitate, de dăruire ÅŸi bunătate, de gândire pe termen lung, de convingeri în niÅŸte valori perene, clare si nenegociabile. In faÅ£a acestor oameni deosebiti, romani care se încăpăţânează să dea ce au mai bun din ei chiar în aceste condiÅ£ii (pe care tu abia reuÅŸeÅŸti să le suporÅ£i în trecere), îÅ£i vei pleca fruntea ÅŸi te vei simÅ£i inferior.
Unii zic că promisiunile de campanie ale cuplului tot mai debil, Ponta-Antonescu sunt majoritare ÅŸi probabil că e adevărat. Dar inca nu se vad…
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.