Coabitarea a fost doar logodna. Reevaluarea este adevaratul mariaj

Coabitarea a fost doar logodna. Reevaluarea este adevaratul mariaj

0 79
Coabitarea este doar o mica anomalie a casniciei pline de nabadai dintre Victor Ponta si Traian Basescu. Oricat de incredibil si nefezabil a parut la debut pactul de neagresiune dintre cei doi, acum nu doar ca s-a oficializat si s-a cizelat pana la fineturi de exprimare si laude nefortate. Dar a facut pui.
Ceea ce parea sa fie doar o relatie in doi s-a transformat intr-un menaj nu a trois, ci a quatre, cinq, six si matematica coabitarii nu s-a oprit inca din numarat.
In sanul traiului ferice si epurat de invective animaliere al cuplului Ponta-Basescu s-au strecurat Emil Boc – nici nu era greu, la dimensiunile lui – dar si guvernele acestuia, populate pe alocuri pe personaje lejer sinistre. In virtutea relatiei de iubire care-l leaga de presedinte, Ponta a ajuns sa recunoasca diverselor cabinete Boc merite obscure in gestionarea patriei, in timp ce Traian Basescu elogiaza si el performantele guvernarii Ponta.
Pactul de coabitare si-a intins aripile matrimoniale asupra unor insi pe care fiecare din cei doi a scuipat vartos pana deunazi si impotriva carora a asmutit masele si suporterii de fiecare data cand a avut ocazia. Mai tare decat coabitarea este reevaluarea.
Procedeul drag presedintelui, care nu se sfieste sa il aplice tuturor personajelor despre care i se pare ca s-au dat pe brazda si se misca cum i-ar placea lui. Desi, repet, ca sa-l pupe acum trebuie sa-l stearga vartos de toate zoaiele pe care i le-a turnat in cap luni – daca nu ani – de zile. Ponta a copiat – dar la el nu e de mirare, nu? – intocmai procedura de reevaluare marca Basescu si o aplica cu succes tuturor sinistrilor cu care dadea deunazi de pamant.
E drept ca nu chiar toti se bucura de favorul de a-si vedea sterse zemurile de care a fost imbibat pana acum. Unul ca, sa-i spunem, Videanu pare ca nu se califica in strategia de reevaluare, in ciuda concordiei care domneste intre Ponta si Basescu. Recentul raport al Guvernului care a trimis la DNA lista furturilor comise in Energie pare sa-i semneze lui Videanu sentinta.
Acuma, fie ca insi de calibrul fostului ministru nu vor intra niciodata in gratiile lui Ponta, fie nu i-a venit inca randul la reevaluare. Dar se profileaza si a treia versiune: e posibil ca lotul Videanu & alti bastani sa fie gasca de sacrificiu la care Traian Basescu este dispus sa renunte, ca sa nu-si strice mariajul cu Ponta. In contrapartida, mireasa premier va veni si ea cu o zestre de indezirabili, care i-au facut candva sau se pregatesc sa-i faca zile fripte lui Traian Basescu, la care acesta sa strambe din nas cu ocazia reevaluarii.
Mie mi se pare un matrimoniu cinstit si plin de armonie.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.