CNSU, o nouă hotărâre privind restricțiile în mall-uri, magazine nealimentare și benzinării;...

CNSU, o nouă hotărâre privind restricțiile în mall-uri, magazine nealimentare și benzinării; excepțiile de la prezentarea certificatului verde

5 75

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, luni, 25 octombrie, o nouă hotărâre pentru introducerea certificatului verde la malluri, benzinării și alte magazine nealimentare.
În această decizie, care urmează a fi validată în ședință de Guvern, CNSU propune adoptarea unei hotărâri prin care accesul în spațiile operatorilor economici care au comercializează produse nealimentare să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării sau trecerii prin boală în ultimele 180 de zile. Sunt exceptate farmaciile din afara afara centrelor și parcurilor comerciale și a benzinăriilor.
În ceea ce privește persoanele exceptate de la prezentarea certificatului, acestea sunt: cele care trebuie să se prezinte la instanțe (martor, inculpat, suspect etc), cele chemate la poliție, precum și cei care își ridică pensia / alocația de la poștă. 
De asemenea, persoanele care merg să se vaccineze nu sunt obligate să prezinte un certificat verde Covid.

Noile măsuri
Se propune exceptarea de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, aplicabilă persoanelor care nu fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și a următoarelor categorii:

 • a) participanții în cadrul procedurilor administrative derulate pentru motive de ordine și siguranță publică;
 • b) participanții în cadrul procedurilor judiciare, disciplinare, contravenționale sau administrativ-jurisdicționale;
 • c) persoanele care necesită acces la servicii medicale și prestații sociale;
 • d) persoanele care se deplasează la centrele de vaccinare în vederea administrării vaccinului”, se arată în document.

D.D.

COMENTARII

 1. Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică

  Ce vedem zilele acestea? In mod constant GUVERNUL ROMANIEI incalca articole din Constitutia Romaniei prin actele si ordonantele de tip MILITAR pe care le constatam emise. GUVERNUL ROMANIEI, constatam zi de zi , incalca :
  -Art. 22 – Dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică
  -Art. 39 – Libertatea întrunirilor
  -Art. 57 – Exercitarea drepturilor şi a libertăţilor;
  -Art. 4 – Unitatea poporului şi egalitatea între cetăţeni
  -Art. 41 – Munca şi protecţia socială a muncii. etc(…)

  SI ACUM INTREBARI RETORICE:
  DE CE SA MAI PLATIM TAXE SI IMPOZITE, DACA NOI CETATENII DE RAND SUNTEM IN MOD CONSTANT ATACATI DE CATRE GUVERNUL ROMANIEI?
  DE CE SA MAI AVEM INCREDERE IN ACTUL DE GUVERNARE DACA ZILNIC CONSTATAM CA NE SUNT INCALCATE DREPTURILE SI LIBERTATILE GARANTATE PRIN CONSTITUTIE?
  DE CE SA MAI AVEM INCREDERE IN PRESEDINTELE STATULUI DACA ACESTA IN MOD CONSTANT PROMOVEAZA DISCRIMINAREA INCALCAND CONSTITUTIA?
  DE CE SA MAI AVEM INCREDERE IN POLITIA SI JANDARMERIA ROMANA DACA ACESTE INSTITUTII AU DEVENIT SLUGI ALE DISCRIMINARII SOCIALE SI AL ABUZULUI ADMINISTRATIV?
  Nu este mai simplu, dragi GUVERNANTI, ridicati sarma ghimpata a lagarului de concentrare si imbracati uniforma nazista pe care o aveti in inima? Lasati mascarada si dati pe fata NAZISMUL, FASCISMUL, STALINISMUL pe care-l aveti in suflet.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.