CNS Cartel Alfa: Politica Guvernului Boc este falimentara

CNS Cartel Alfa:
Politica Guvernului Boc este falimentara

0 106

Consiliul General al Confederatiei Nationale Sindicale ‘Cartel ALFA’ considera ca politica actualului Guvern este falimentara, dovada in acest sens fiind proiectul de buget pentru anul viitor, se mentioneaza intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui Traian Basescu. “Reducerile veniturilor si cresterea TVA s-au dovedit un sacrificiu inutil impus populatiei. Desi Guvernul anunta pompos ca doreste reechilibrarea bugetului de stat, aceste masuri nu si-au atins scopul. Dimpotriva, se constata o accentuare a dezechilibrelor bugetare, a cresterii impozitarii si, din pacate, sacrificarea majoritatii populatiei va continua si in 2011”, se spune in scrisoarea deschisa.
In aceste conditii, Consiliul General al CNS ‘Cartel ALFA’ solicita sefului statului organizarea imediat a unui referendum, pentru a da posibilitate cetatenilor sa isi stabileasca viitorul.
Potrivit Consiliul General al ‘Cartel ALFA’, Traian Basescu, in calitate de presedinte al Romaniei, sustine politica actualului Guvern, inclusiv in privinta refuzului constant al dialogului social real si al concertarii eforturilor comune care ar trebui sa existe intre partenerii sociali. De asemenea, in opinia acestora, Romania “a adoptat o politica super neoliberala prin care isi transforma cetatenii in sclavi”, o dovada fiind intentia de schimbare a actualului Cod al Muncii sub pretext ca astfel ar ajuta la angajarea cu forme legale a celor 1.680.000 de cetateni care lucreaza la negru. Absenta unei legislatii clare si coerente, la fel ca si ignorarea prevederilor actualului Cod al Muncii, valori de penalizare mult prea mici in comparatie cu beneficiile aduse de nerespectarea legii anuleaza sanctiunea, angajatorii preferand sa plateasca amenzi in loc sa respecte drepturile lucratorilor si obligatiile lor de contribuabili. Reducerea dramatica a personalului si absenta instrumentelor reale la indemana corpului de inspectori ai muncii sunt masuri care dovedesc faptul ca in realitate echipa guvernamentala nu doreste impunerea disciplinarii pietei muncii.
Conform reprezentantilor Cartel Alfa, un alt efect al politicii ‘super neoliberale’ a Guvernului a fost blocarea salariului minim in ideea ca aceasta masura ar genera locuri de munca, ceea ce s-a dovedit a fi o politica falsa, deoarece, in prezent, exista un decalaj major intre cresterea valorii productivitatii muncii si valoarea salariului minim, “salariul minim care prin valoarea sa constituie oportunitati pentru a insela statul si sa transforme lucratorii in persoane dependente de asistenta sociala a statului”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.