Echipa care reprezintă Braşovul, deocamdată doar în liga secundă a handbalului românesc, Centrul Naţional Olimpic de Tineret Braşov, a debutat cu dreptul în meciurile de acasă ale returului, învingând clar, cu 35-25 (13-14), CNE Sighişoara. Principalul marcator al echipei braşovene a fost George Roşca, cu 6 goluri marcate.

,,A fost un meci bun, dinamic,în care am ratat mult”, a declarat antrenorul Florin Paraschiv (foto). Întrebat când crede că echipa, care are drept de promovare, va aduce Braşovul în eşalonul de elită al handbalului românesc masculin, acolo unde are o veche tradiţie, antrenorul Florin paraschiv a spus : ,,Mai devreme de doi ani, nu cred…Asta, desigur, dacă dorim o echipă stabilă, care să nu aibă evoluţii fluctuante şi să penduleze între primele două ligi. Nu este uşor să pui bazele unei echipe de Ligă Naţională. Trebuie multă răbdare, tact, pentru că dacă faci în pripă aşa ceva, nu poţi să ai rezultate. În acest moment avem în echipă opt jucători proveniţi de la echipe braşovene, de la HC ROM CRI, de la LPS şi de CS Dinamo. Apoi, mai sunt şi alţi jucători, răspândiţi prin ţară, astfel că, dacă vor fi întrunite condiţiile să facem o echipă de primă ligă, avem resurse umane. Mai rămâne atunci finanţarea, care nu este deloc simbolică. În echipa noastră sunt jucători precum Roşca sau Stroe, care a fost component al echipelor naţionale de juniori şi de tineret, care pot juca oricând în primul eşalon”.

Etapa viitoare, care se va disputa la sfârşitul acestei săptămâni, CNOT Braşov va înfrunta la Baia Mare, echipa a doua a oraşului, Academica Minaur.

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.