CNI, Biserica si Anticoruptie

CNI, Biserica si Anticoruptie

0 93

Directorul Centrului National pentru Integritate, Alexandru Cumpanasu, a declarat la dezbaterea intitulata „Masuri pentru prevenirea coruptiei” desfasurata la Targu Mures ca doreste sa implice si Biserica in lupta anticoruptie, mai intai prin reformarea interna a acestei institutii.
Alexandru Cumpanasu: Parerea mea este ca Biserica va trebui sa se reformeze in interior inainte de a face acest lucru si cred ca ceea ce am discutat astazi referitor la taxele percepute de catre preoti ar fi un prim pas ca acestea sa dispara sau sa fie transparent realizate pentru a capata increderea populatiei. In momentul in care vor avea increderea enoriasilor, parerea mea este ca vor putea sa lucreze si la slefuirea constiintei oamenilor. Deci Biserica poate sa joace un rol, dar in niciun caz in formula in care functioneaza in acest moment.
Centrul National pentru Integritate reprezinta un parteneriat intre societatea civila si institutiile anticoruptie si a fost creat in 2007 de Asociatia pentru Implementarea Democratiei si Directia Generala Anticoruptie din Ministerul de Interne impreuna cu Ambasada britanica la Bucuresti.
Desigur dincolo de exemplul personal, aceasta dupa reformarea interna, educatie tinerilor enoriasi ar putea sa se constituie intr-un start important pe aceasta directie. Nu ar fi prea greu ca orele de religie sa fie transformate de catre preotii, prin diversificarea metodelor, in adevarate ore de educatie morala.

Iza M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.