CNADNR: Rovinieta, emisă prin intermediul SMS

CNADNR: Rovinieta, emisă prin intermediul SMS

0 696
Conducătorii auto români pot achita începând de miercuri, 5 decembrie, tariful aferent rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte SMS, la numărul de telefon 7500, facilitatea fiind posibilă însă numai în reÅ£eaua Orange, ÅŸi doar pentru perioada minimă de utilizare, se arată într-un comunicat remis marÅ£i AGERPRES de către Compania NaÅ£ională de Autostrăzi ÅŸi Drumuri NaÅ£ionale (CNADNR).    
'Noua facilitate de plată a rovinietei este dezvoltată ÅŸi pusă la dispoziÅ£ia utilizatorilor de CNADNR SA, împreună cu Serviciul de TelecomunicaÅ£ii Speciale ÅŸi operatorul de telefonie mobilă Orange. Numărul de telefon alocat în reÅ£eaua Orange este 7500, iar tariful va fi de 5 eurocenti/SMS trimis', se arată în comunicatul citat.  
La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Orange sau client Orange PrePay) va transmite, prin SMS, la numarul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A); va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate ÅŸi cu privire la costul rovinietei ÅŸi la costul total al tranzacÅ£iei. În continuare, solicitantul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaÅŸi număr, a unui nou SMS cu textul 'DA'; va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conÅ£ine următoarele informaÅ£ii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR:
– seria rovinietei;
– nr. de înmatriculare al vehiculului;
– categoria rovinietei;
– anul, luna, ziua ÅŸi ora expirării valabilităţii acesteia (data ÅŸi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data ÅŸi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobile a tarifării rovinietei).
Dacă utilizatorul nu cunoaÅŸte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziÅ£ionată, are posibilitatea de a obÅ£ine această informaÅ£ie transmiÅ£ând la numărul 7500 în reÅ£eaua Orange, prin SMS, textul 'INFO' (tarif 5 eurocenti/SMS trimis).
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.