CNA – Completul National de Asasinate

CNA – Completul National de Asasinate

0 97
Ciuruirea comisarului Miclovan in studiourile de televiziune a fost doar o repetitie pentru viitoarele asasinate TV. Plutoanele de executie trimise de fiecare televiziune cu respect pentru rating sa faca ceva mai dinamic din plictiseala de incinerare organizata de familie au scapat de orice urma de remuscare si frica de consecinte.
CNA-ul reunit sa numere cartusele care l-au rapus pe Sergiu Nicolaescu pe ecranele de sticla a dat in loc de amenzi niste prime de depasire a cifrelor de audienta. Gardienii deontologiei jurnalistice au considerat ca fabricantii de la RTV ai vestii despre presupusul fiu nelegitim al regizorului raposat, preluata apoi de mai toate posturile TV, nu merita mai mult de 20.000 de lei in mercurialul penalizarilor. Corbii care, un fleac, l-au ciugulit pe Sergiu ca sa nu mai ramana material pentru incinerare, au fost incurajati sa-si ascuta pliscurile pe oasele urmatorului les TV.
Motivarea halucinanta a blandetii cu care s-au aplicat amenzile este – spune chiar duduia presedinta a CNA – ca, fiind sarbatoare, prin redactii nu erau suficienti angajati care sa verifice informatiile si, oricum, toata lumea fiind libera, televiziunile n-aveau oricum ce stiri sa dea pe posturi.
Bietul Sergiu si-a ales un moment prost pentru a raposa. Ceea ce inseamna ca urmatoarele decese de vedete ar trebui negociate cu directorii posturilor TV. Te curati in prime time, esti baiat fain si ai parte de expunere media pe masura. Ai dat ortu popii in perioade moarte pentru rating, te poti astepta ca jurnalistii sa contribuie la funeralii cu imaginatia lor bolnava.
Mai ramane ca CNA sa oblige televiziunile sa difuzeze la inceput de luna calupuri cu  materialele funerare de vazut. Interviuri in avans cu vaduvii si vaduvele. Pregatiri de inmormantare si incinerare, dupa caz, cu exclusivitati negociate ca sa ajunga la toata lumea. Audieri pentru rolul de fiu nelegitim. Liste cu vedetele peste 70-75 de ani care au fost vazute suspect de des in ultima vreme la vizite medicale. Necrologuri anticipate. Coroane pregatite in redactii, cu numele necompletat. Breaking news-uri arhivate ca programele de Revelion, ca nu se stie cand vor scapa pe post.
O recuzita numai buna pentru CNA – Completul National de Asasinate.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.