Clujul va avea doua hoteluri de cinci stele

Clujul va avea doua hoteluri de cinci stele

0 50

Proprietarii hotelului Onix intentioneaza sa investeasca aproximativ 6 milioane de euro pentru a aduce facilitatile de cazare la nivel de cinci stele.
„In momentul de fata pregatim documentatia necesara pentru faza de autorizare a proiectului, urmand ca la un an de la demararea lucrarilor de constructie, noul hotel sa fie deschis. In prezent derulam o investitie de aproximativ 500.000 de euro in vederea maririi si modernizarii restaurantului, a receptiei si a fatadei pentru actualul hotel Onix de patru stele, urmand ca dupa finalizarea acestor lucrari sa demaram constructia hotelului de cinci stele”, a declarat pentru ZF Transilvania, Mircea Jorj, direct general al hotelului Onix.
Gradul de ocupare al hotelului Onix in primul semestru din acest an a fost de aproximativ 85% in crestere cu peste 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Societatea AB Onix Hotel, este detinuta de omul de afaceri clujean Augustin Baciu.
Recent proprietarul hotelului City Plaza a anuntat ca va investi 5,5 milioane de euro in acelasi scop.
Sorin Dan intentioneaza sa aduca hotelul City Plaza din Cluj de la 4 stele, cat este cotat in prezent, la 5 stele. Omul de afaceri clujean detine, prin compania Transilvania Development hotelurile de patru si, respectiv, de trei stele, City Plaza si Central Plaza din centrul municipiului Cluj-Napoca. Noul City Plaza va avea un total de 85 de camere, fata de 41 de camere in prezent.
Noua constructie va avea 6 niveluri si doar 5 dintre ele vor avea camere. Pe fiecare nivel vor fi construite cate 2 apartamente, insumand 10 apartamente, iar constructia va cuprinde un bar japonez, un restaurant traditional romanesc, un american bar, o piscina, spa si un ball-room multifunctional, care poate fi folosit pentru coktailuri, evenimente, nunti cat si pentru conferinte.
In prezent singurul hotel de cinci stele din Cluj este Opera Plaza, aflat in proprietatea fratilor Octavian si Calin Buzoianu, hotelul fiind inaugurat in 2006 in urma unei investitii de peste 4,5 milioane de euro.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.