Clujul afectat de somaj

Clujul afectat de somaj

0 128

Criza economica se face simtita tot mai acut pe intinsul Romaniei. Potrivit datelor furnizate de catre reprezentantii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM), numarul somerilor din judetul Cluj ar putea ajunge pana la finele anului 2008 la 13.500 de persoane. Concret, la finele lunii octombrie in judet erau inregistrati 9.500 de someri, iar in aceasta luna numarul acestora va creste cu inca 2.500 de persoane, iar pana in decembrie cu alti 1.500.
Rata somajului calculata la populatia activa a judetului Cluj in luna octombrie a acestui an reprezinta 2,8% si este in scadere fata de rata somajului de 3,4% inregistrata in aceeasi luna din 2007. Cu toate acestea, tinand cont de numarul mare al disponibilizarilor efectuate in ultimul timp, reprezentantii AJOFM Cluj estimeaza ca pana la finele anului 2008 rata somajului pentru Cluj ar putea aduce judetului pe locul al treilea din Romania in ceea ce priveste numarul somerilor.
“Disponibilizarile sunt efectul crizei economice, care afecteaza si societatile comerciale din judetul Cluj. Unele dintre companii lucreaza pentru export si isi reduc comenzile, deoarece firmele din strãinatate reduc contractele cu furnizorii. Potrivit informatiilor noastre, Clujul este al treilea judet din Romania, dupa judetele Mures si Iasi, in ceea ce priveste numarul somerilor”, a declarat Daniel Don, directorul AJOFM Cluj.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.