Clujenii si mitul european

Clujenii si mitul european

0 231

?


„Casa Europei“ Cluj-Napoca, in colaborare cu Adevarul de Cluj si Szabadsag, lanseaza proiectul „In dialog cu 12 portrete clujene in Europa”, un nou exercitiu cetatenesc pentru a intelege mai bine ce aduce nou Uniunea Europeana pentru clujeni.


?


Timp de 12 saptamani, in fiecare vineri, incepand cu 12 ianuarie 2007, Adevarul de Cluj si Szabadsag vor gazdui intrebarile clujenilor despre noul lor statut de cetatean european” si despre ce doresc ei de la alesii pentru Parlamentul European“.


?


Vom asculta care sunt intrebarile clujenilor legate de Uniunea Europeana si vom incerca sa explicam in cuvinte simple unde sunt eventualele provocari europene. Ne-am oprit la 12 persoane din Cluj, corespunzand urmatoarelor profile: muncitor, profesor, pensionar, student, director, medic, sportiv,? agricultor, agent de turism, functionar public, sofer si vanzator in magazin alimentar. Speram ca majoritatea clujenilor sa se regaseasca in cel putin un profil prezentat”, mentiona Dan LUCA, presedintele Casei Europei” Cluj-Napoca.


?


Inca din 2003 „Casa Europei” Cluj-Napoca realiza in premiera romaneasca studiul „Impactul extinderii Uniunii Europene asupra Clujului”, cu scopul de a atrage atentia ca alaturi de impactul asupra structurii nationale, aderarea Romaniei la UE are influenta si asupra comunitatilor locale. O organizatie precum „Casa Europei“, a carei prioritate este cladirea unei mentalitati europene in randul cetatenilor, este normal sa se adapteze odata ce Romania a dobandit statutul de membru al Uniunii Europene. „Casa Europei“ doreste si pe viitor sa reprezinte societatea civila, acei cetateni care joaca un rol activ in societate din punct de vedere politic, social sau cultural, dar care nu sunt in mod necesar implicati in luarea deciziilor politice si economice.


?

Informatii suplimentare despre „Casa Europei“ Cluj-Napoca se pot obtine de pe www.casaeuropei.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.