Cluj: disponibilizare a 120 de angajati

Cluj: disponibilizare a 120 de angajati

0 172

Trei firme din judetul Cluj au depus, saptamana trecuta, notificari privind disponibilizari colective, numarul angajatilor trecuti in somaj fiind de 120.
Directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Daniel Don, a declarat, duminica, presei, ca este vorba despre firme din domeniul constructiilor, al confectiilor si al productiei.
„Numarul persoanelor disponibilizate saptamana trecuta este de 120, de la trei firme care activeaza in domeniul constructiilor, confectiilor si productiei”, a spus Don.
Acesta a precizat ca a constatat, incepand cu luna ianuarie 2009, o intensificare a notificarilor, si ca, desi numarul de persoane nu este mare, a crescut numarul firmelor care renunta la angajati.
Don a spus ca se inchid foarte multe firme mici, in sensul ca renunta la doua-trei persoane, dar sunt si companii care merg pana la 200 de angajati.
„Restructurarile sunt, in aceste ultime cazuri, fara masuri de preconcediere, sunt in transe lunare, care nu depasesc cadrul legal de intrare in masurile de preconcediere colectiva”, a explicat directorul AJOFM Cluj.
Potrivit acestuia, la nivelul judetului Cluj s-au inregistrat si firme mari care renunta la angajati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.