Cluburile de top din Europa cer UEFA si FIFA sa plateasca salariile...

Cluburile de top din Europa cer UEFA si FIFA sa plateasca salariile jucatorilor

0 54

Cluburile europene de top incearca sa isi reduca cheltuielile in aceasta perioada de criza, si au gasit o idee inovatoare.

Astfel mai multe cluburi de marca din Europa, vor ca FIFA si UEFA sa plateasca salariile jucatorilor convocati la echipele nationale pe durata participarii la turneele finale ale competitiilor organizate de cele doua foruri internationale.

Sandro Rosell (foto), presedintele clubului FC Barcelona, a propus la o conferinta in Doha ca ligile nationale sa numere maxim 16 echipe si extinderea actualului format al Ligii Campionilor. Rosell a avertizat UEFA ca daca aceste cereri nu sunt luate in seama, cluburile de top ar putea parasi competitiile organizate de forul european.

Presedintele clubului catalan a adaugat ca vor fi initiate discutii cu FIFA si UEFA pentru a reglementa plata jucatorilor pe timpul campionatelor mondiale sau europene: „Nu cred ca este corect sa platim salarii si ei sa foloseasca jucatorii nostri si sa faca venituri de pe urma jucatorilor nostri. E un lucru care trebuie tratat foarte serios”.

Campionatele Spaniei, Italiei si Angliei numara cate 20 echipe si calendarul devine astfel prea incarcat pentru jucatori. „Obiectivul este de a reduce de la 20 la 16 echipe, sa dam mai mult spatiu jucatorilor nostri. Odata cu aparitia mai multor date libere in calendar, acestea nu vor fi pentru federatii. Datele libere sunt pentru cluburi care pot organiza meciuri amicale sau pentru extinderea cupelor europene”, a opinat Rosell.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.