Clubul studentilor europeni la Brasov

Clubul studentilor europeni la Brasov

0 309

In cadrul Universitatii „Transilvania” din Brasov va functiona unul din cele zece cluburi ale studentilor europeni care exista in tara. Decizia de a infiinta la Brasov un club al studentilor europeni a fost luata in urma participarii la Conferinta Internationala „Studentii romani – cetateni europeni activi”, organizata de Institutul Intercultural din Timisoara, cu sprijinul Comisiei Europene pentru integrare. In urma conferintei, a fost luata decizia infiintarii a 10 astfel de centre in tara. Inaugurarea clubului va avea loc astazi, de la orele 15.00, in Amfiteatrul SI2 al Facultatii de Silvicultura din Universitatea „Transilvania” Brasov.?


?


Activitatile clubului


Clubul European Studentesc are ca obiective sustinerea implicarea studentilor in proiecte europene si in platforme civice europene, sa faciliteze intelegerea critica a problematicii europene de catre studenti, sa incurajeze participarea activa a studentilor la dezbaterea privind viitorul Uniunii Europene si la dezbaterile privind teme de actualitate, inclusiv cele lansate in contextul Anului european al egalitatii de sanse pentru toti (2007) si al Anului european al dialogului intercultural (2008).


Clubul va organiza dezbateri locale pe teme de actualitate pe agenda europeana (viitorul UE, Anul European al Egalitatii de Sanse pentru Toti, Anul European al Dialogului Intercultural), va difuza informatii despre noile programe de finantare europene si va comunica prin videoconferinte cu experti europeni si colegi din Uniunea Europeana.


Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.