Clubul pensionarilor din Medias

Clubul pensionarilor din Medias

0 81

Traian Nasoi, un pensionar din cartierul Vitrometan, si-a dorit ca pensionarii din cartierul lui sa aiba un loc al lor unde sa se poata intalni pentru a pune tara la cale. De multe ori s-a dus pe la Primarie si s-a tinut ca scaiul de toata lumea, pana cand anumite probleme au fost rezolvate.
Pensionarul apare din cand in cand si pe la sedintele de Consiliu Local si ia cuvantul in fata alesilor locali.
Dupa ce-a luat la puricat cartierul, in cautarea unui loc potrivit, Nasoi a descoperit un spatiu la parterul unui bloc de pe strada Calafat, o locatie pe care au folosit-o Politia si Politia Comunitara, dar care de ceva ani s-a transformat intr-un depozit de vechituri.
In octombrie anul trecut, pensionarul Nasoi a venit inaintea consilierilor locali si le-a vorbit despre intentia sa.
„Dupa ce Politia si Politia Comunitara n-au mai folosit acest spatiu totul s-a paraginit. Au tot depozitat tot felul de birouri vechi si masini de scris sau alte minuni aici. Eu am vazut spatiul si m-am dus la Primarie si am cerut sa mi-l dea mie, ca stiu eu ce sa fac cu el. M-am tot dus apoi pe la primar, pe la viceprimar, am apelat la sponsori si la toti cei care au putut sa dea o mana de ajutor. Sunt doua camere mari, e un hol, e grup social, erau in paragina. Acum totul e zugravit, am pus geamuri termopan si usa termopan, o sa primesc luminatoare pentru interior, sper sa reusim sa asiguram si incalzirea spatiului pentru anotimpul racoros. Am primit asigurari ca voi primi chiar si o firma pe care s-o montez deasupra usii sa stie toata lumea ce e aici”, a spus mandru de munca sa, Traian Nasoi.
Pensionarii din tot cartierul se vor putea strange sa joace o partida de sah sau de table, sau sa discute intre ei, sau sa se uite la televizor. „Am vrut un loc in special pentru zilele de toamna si iarna, pentru ca vara oamenii mai stau pe afara. Lumea se poate intalni aici si monotonia si singuratatea pot fi alungate usor. Femeile pot sa croseteze sau sa se uite la telenovele, iar barbatii pot juca un joc, sau sa se adune la meciuri. Vom alege un comitet de conducere al clubului si mai ales vom impune reguli stricte: in club nu se va fuma si nu se va consuma alcool. Mai am de adus un televizor, mai trebuie sa primesc cu ajutorul Primariei niste mese si scaune. In rest totul e in regula si sunt convins ca pensionarii din cartier vor fi bucurosi ca vor avea un asemenea loc numai pentru ei”, a declarat pensionarul Traian Nasoi, pentru cotidianul Sibianul.ro.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.