Clubul Pensionarilor Brasov

Clubul Pensionarilor Brasov

0 256

Poate putini brasoveni stiu ca, prin grija Consiliului Judetean, la Brasov s-a deschis un club al pensionarilor, pentru ca cei ajunsi la varsta a treia sa nu se mai simta singuri si sa-si petreaca in mod cat mai placut o parte din timpul, la aceasta varsta, cam prea din belsug.
Clubul se gaseste in istorica „reduta”, cladire aflata pe strada Apollonia Hirscher si se ajunge la ea din Piata Sfatului, salile lui aflandu-se la „a doua usa pe dreapta, cum intri”. De fapt,in frumosul hol al cladirii se afla o persoana care poate da informatii si care indruma doritorii spre activitatile pe care acestia ar vrea sa le desfasoare.
In cadrul acestui club, in cladirea renovata, dar care si-a pastrat vechea arhitectura, se organizeaza, gratuit, cursuri pentru viitor, adica invatarea lucrului pe calculator si invatarea de limbi straine, pana in prezent engleza fiind marea preferata. Aceste cursuri se desfasoara zilnic, de luni pana vineri, de la orele 10,00 pana spre seara, cu o pauza la pranz, pe serii si cu repartizare programata din vreme, caci nici salile in care se desfasoara acestea nu sunt chiar asa de mari ca sa incapa cu totii deodata.
Se mai organizeaza si excursii la Sambata, pe un traseu de parcurs intr-o zi, fiind inclusa si o masa. Pentru aceste excursii, inscrierile se fac de luni pana miercuri, in foaierul cladirii si in limita locurilor.
Tot in cadrul clubului se organizeaza joia seri de dans, intrarea fiind permisa, din cauza spatiului restrans, la doar 60 de perechi, care vor asculta si dansa pe muzica din aproape toate genurile.
In cadrul clubului fiinteaza si corul Acapela, in care pensionarii iubitori de muzica si posesori de voce au posibilitatea sa-si desfasoare talentul muzical.
Pe langa aceste activitati, pensionarii se pot duce la acest club sa joace diferite jocuri care sa le permita petrecerea unei parti a timpului lor, cum ar fi sah, remi, table, jocuri de carti etc.
Deasemenea se organizeaza seri dedicate diferitelor ocazii, printre care si seri literare cu prezentari ale unor cunoscute personalitati ale literaturii brasovene.
Se va incerca si organizarea sarbatorilor de iarna, in limita posibilitatilor si a locurilor.
Directorul clubului, cunoscutul poet si profesor Ion Popescu-Topolog, impreuna cu tot colectivul care il inconjoare au ganduri mari pentru viitor, dar toate acestea sunt conditionate de spatiu si bugetul asigurat, in parte, si din sponsorizari.
Ca la orice inceput, si in cazul acestui club mai pot fi multe imbunatatite, dar este bine ca a luat fiinta pentru a incerca sa mai alunge singuratatea in care se pomeneste omul iesit la pensie. Si nu poate fi trecut cu vederea faptul ca acest club al pensionarilor este un unicat in tara, reprezentanti ai multor centre urbane, chiar si din Capitala, venind sa se intereseze ce si cum.
Iata un punct cu plus in activitatea Consiliului Judetean, care speram sa sprijine in continuare activitatea si actiunile acestui club.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.