Clopotul Bisericii Negre implineste 150 de ani

Clopotul Bisericii Negre implineste 150 de ani

0 129

Biserica Neagra din Brasov sarbatoreste in aceste zile un eveniment extrem de important din istoria sa de secole. In data de vineri, 27 martie 2009, va avea loc aniversarea a 150 de ani de existenta a clopotului cel mare din turnul bisericii brasovene.
Cu aceasta ocazie extrem de speciala, dupa un secol si jumatate de la sfintirea acestui monument, brasovenii vor avea acces in turn
Clopotul este cel mai mare clopot mobil din Romania: „«Ziua clopotului» doreste sa ii puna pe brasoveni fata in fata cu cel mai mare clopot mobil din Romania. In premiera pentru Brasov, dupa un secol si jumatate in care el a putut fi doar auzit, turnul Bisericii va fi deschis spre vizitare pentru toti brasovenii si turistii doritori, intrareafiind libera”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustana.
Evenimentul aniversar va debuta la ora 9:00, odata cu deschiderea turnului Bisericii Negre, unde cei dornici vor putea urca pentru a admira clopotul si panorama orasului. La ora 11:30 si 11:45 un ansamblu de alamuri va anunta de pe terasa turnului, in acorduri festive, punctul culminant al evenimentului care va avea loc la ora 12:00, cand clopotul mare va bate timp de 10 minute. La ora 12:30 va avea loc in Biserica Neagra un moment
festiv, cu muzica de orga (in interpretarea organistului Eckart Schlandt), corala (cu participarea Corului „Bach” Brasov in conducerea lui Steffen Schlandt) si instrumentala (Ansamblul „Canzonetta” din Brasov, conducere Ingeborg Acker). Intre reprizele
de muzica vor avea loc proiectii video, precum si scurte cuvantari din partea reprezentantilor Bisericii Negre (cu prezentarea istoriei clopotului). „Ziua clopotului” se va incheia la orele 17:00, odata cu incheierea programului de vizitare a turnului.
Comunitatea „Honterus” invita la sarbatorirea unuia dintre simbolurile Brasovului pe toti cei ce doresc sa se bucure de aniversarea acestui clopot, un mesager care a fost alaturi de acest oras la cele mai importante evenimente din ultimii 150 de ani.
Pentru informatii suplimentare puteti contacta organizatorii acestui eveniment la numerele de telefon: 0268-511824 (secretariat) sau la e-mail:
musica@coronensis.ro .

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.