CLISEE despre FEMEI (II)

CLISEE despre FEMEI (II)

0 83

V-ati gandit vreodata cate preconceptii exista despre femei? Care sunt lucrurile care va vin in cap atunci cand va ganditi la cum ar reactiona o femeie intr-o anumita situatie?
Cercetatori sociologi, psihologi si doctorii neurologi explica faptul ca acele lucruri pe care noi le repetam „cliseic” despre femei nu sunt decat niste idei preconcepute care, fie nu au legatura cu realitate, fie pot fi explicate stiintific.
Sa continuam cu diferitele clisee incetatenite la adresa femeilor. Femeile sunt incadrate in categoria sexului slab. Asadar, barbatii au fost considerati dintotdeauna ca fiind mai puternici.
Ni se spune, de asemenea, ca suntem mai putin rezistente la durere si la boala, mai fragile psihologic: conform unui studiu DSCES (Directia de Studii si Cercetari a Evaluarii Statistice), femeile sunt de doua ori mai expuse decat barbatii la episoade depresive.
Cu toate acestea statisticile arata altfel: mortalitatea natala, procentul de reusita scolara, speranta de viata, numarul sinuciderilor sunt mai crescute in randul barbatilor. Si se mai stie faptul ca femeile sunt rezistente la durere.
Femeile blonde sunt naive! Este deja considerat un lucru general valabil ca blondele nu sunt doar sexy, ci si prostute. Sunt o gramada de blonde celebre care stralucesc gratie… inteligentei lor: Hillary Clinton, Margaret Thatcher, Sharon Stone, al carei IQ extrem de ridicat a creat o gramada de barfe. Si poate tot cliseul acesta al blondelor idioate a fost nascocit de brunete, invidioase pe succesul la barbati al primelor.
Si un ultim cliseu legat tot de culoarea parului se refera la faptul ca roscatele sunt mai bune la pat.
Aceasta preconceptie se datoreaza si faptului ca pictura, literatura, cinema: arta in general reprezinta femeile pasionale ca avand parul de foc. In numeroasele tablouri biblice, Maria Magdalena, prostituata cu inima de aur, are o coama de un rosu aprins.
Egiptenii il priveau cu neincredere, iar in Evul Mediu era semn al unui pact cu diavolul sau cu magia neagra. Nu exista nici un studiu stiintific care sa ateste o activitate sexuala… particulara sau un libido exacerbat al roscatelor.
Asadar, lipsa apetitului sexual nu tine cont de culoarea parului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.